Realitatea este că majoritatea apartamentelor și locuințelor noi devin din ce în ce mai mici, iar dimensiunile reduse se observă în special în cazul băilor și al bucătăriilor. Însă stilurile de design moderne, mobilierul și accesoriile îți permit să amenajezi încăperi cât mai trendy, care nu se demodează în timp. De asemenea, chiar și o baie de mici dimensiuni poate arăta spectaculos și, cu siguranță, poate bifa toate punctele de pe lista ta de cerințe. Iată câteva idei și sfaturi pentru amenajarea băilor înguste:

Oferă senzația de spațiu

Băile înguste pot fi lungi, dar dacă ai un spațiu de dimensiuni foarte mici este important să creezi senzația de spațiu cu ajutorul accesoriilor și al mobilierului. O soluție la îndemână, care poate face orice baie să pară mai mare, o reprezintă pereții-oglindă. Poți instala oglinzi de jur împrejur, pentru a crea iluzia de spațiu, chiar și acolo unde nu prea ai cu ce să lucrezi. Chiar și faianța albă sau pereții albi dau rezultate mai slabe într-o încăpere care nu se bucură nici de lumină naturală.

Deoarece o cadă este greu de instalat într-o baie îngustă, este recomandat să optezi pentru cabine de dus. Pe piață există o gamă variată de cabine – rotunde pe colț, pătrate sau tip walk-in. Acestea te ajută să fii mai eficient în ceea ce privește optimizarea spațiului. Un duș pe colț sau un paravan transparent pentru un duș tip walk-in nu doar că vor crea senzația de spațiu, dar vor oferi și mai multă libertate de mișcare în baie.

Retail jobs

Alege corpuri de iluminat potrivite

Într-o baie îngustă, secretul este să depozitezi cât mai puține accesorii pe pereți și să eviți zonele întunecate. De aceea, corpurile de iluminat suspendate, care pot aduce lumina în fiecare colț al băii, sunt de preferat în loc de aplici sau lumini decorative indirecte. Poți instala o aplică mai lungă deasupra oglinzii, deoarece aceasta deservește ca lumină de lucru atunci când te machiezi sau când te bărbierești, în cazul bărbaților.

Dacă stai la casă și ai posibilitatea aceasta, instalarea unui geam care permite accesul luminii naturale este cea mai bună idee. De asemenea, acest detaliu merită ținut minte atunci când îți construiești o casă de mici dimensiuni sau când vrei să te apuci de un proiect amplu de renovare. Pe lângă avantajul aerului curat, lumina joacă un rol important în aspectul general al băii, mai ales în cazul uneia de mici dimensiuni.

Citeste si:
Cum amenajezi baia în funcție de culorile preferate
Cum amenajezi baia în funcție...

Optează pentru corpuri suspendate

Băile care dau senzația unei alei înguste pot deveni sufocante dacă alegi corpuri (mobilier, lavoare, toalete) cu picior sau cu o bază în podea. Vasele de toaletă suspendate, cu evacuare laterală, vor ajuta la crearea senzației de spațiu adițional, în special dacă rezervorul este încastrat. De asemenea, piesele de mobilier pot fi realizate la comandă, după dimensiunile exacte ale spațiului. Vei avea mai multă libertate de mișcare dacă optezi pentru un mobilier minimalist si lavoare dreptunghiulare, mai înguste.

O baie îngustă trebuie amenajată cât mai compact, dar fără a face compromisuri. Soluțiile de depozitare smart nu trebuie să lipsească și este recomandat să gândești mai mult în înălțime, nu în lățime, atunci când cauți soluții pentru mobilier și accesorii.

Citeste si:
Ora Pământului 2021. Luminile se sting între orele 20:30 - 21:30
Ora Pământului 2021. Luminile...

Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Martie 2021 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.