Specialiștii s-au concentrat în ultimii ani pe crearea unor game de produse dermatocosmetice potrivite pentru pielea uscată, deshidratată și predispusă la îmbătrânirea prematură. În spatele acestora stau etape de cercetare de laborator și multe teste efectuate atât pe pielea sănătoasă, cât și pe cea cu probleme. Și rezultatele arată că sunt cu mult peste cosmeticele obișnuite din comerț.

Descoperă în continuare principalele beneficii de care te poți bucura atunci când folosești produse dermatocosmetice, dar și câteva recomandări utile pentru tenul uscat.

Beneficiile produselor dermatocosmetice pentru tenul uscat

Gamele dermatocosmetice destinate îngrijirii tenului uscat și deshidratat nu conțin parfumuri, coloranți și parabeni, ingrediente care pot provoca reacții alergice. Pentru a proteja pielea sensibilă, ai nevoie de loțiuni de curățare cu acțiune blândă și creme intens hidratante care își mențin efectul mai multe ore.

Cu siguranță ai observat că multe dintre cremele de față obișnuite nu îți asigură hidratarea corespunzătoare. Pelicula pe care o aplici la suprafață nu are efect intens și de durată, astfel că, la doar o oră de la aplicare, îți simți tenul uscat. Un plus al dermatocosmeticelor este că asigură îngrijirea adecvată tenului uscat, sensibil, cu tendință de descuamare.

În sezonul rece, din cauza temperaturilor scăzute, a aerului uscat sau a vântului, pielea sensibilă are cel mai mult de suferit. Aceiași factori sunt vinovați și pentru uscarea și exfolierea mâinilor. Din fericire, există produse dermatocosmetice pentru îngrijirea mâinilor iritate.

Printre principalele beneficii ale acestor produse se numără și tratarea afecțiunilor dermatologice. Acneea, dermatita seboreică, dermatita atopică, xeroza (pielea uscată excesiv), cuperoza (tenul cu vase de sânge vizibile) și altele de acest tip pot fi ținute sub control cu ajutorul dermatocosmeticelor recomandate de medicul specialist în urma unui consult amănunțit.

Produsele dermatocosmetice nu sunt recunoscute doar pentru faptul că țin sub control diferite afecțiuni ale pielii, dar și pentru că previn un dușman de temut - îmbătrânirea prematură. Tenul deshidratat și uscat este mai predispus la apariția ridurilor și la pierderea elasticității, astfel că are nevoie de o îngrijire atentă. Cremele din această categorie refac nivelul de hidratare al pielii, asigură elasticitate, au efect antiinflamator, oferă strălucire naturală și prospețime până la vârste înaintate.

Citeste si:
Supozitoare hemoroizi versus creme: care este mai eficient pentru...
Supozitoare hemoroizi versus...

Recomandări de dermatocosmetice pentru tenul uscat

Dacă te confrunți deseori cu problema pielii uscate, deshidratate și iritate, acum este momentul să faci o schimbare în rutina ta de îngrijire. Tenul tău are nevoie de produse care au la bază formule special concepute pentru întreținerea lui. Iată câteva recomandări de produse dermatocosmetice din farmacia online pfarma.ro.

Crema hidratantă de față CeraVe are la bază o formulă ultra-lejeră ce ajută la repararea barierei cutanate. Produsul are în compoziție ceramide 1, 3, 6-II, acid hialuronic, glicerină, niacinamidă, colesterol, Fitosfingozină și Tehnologia MVE.

Crema hidratantă Avene Hydrance Riche este concepută pentru îngrijirea pielii deshidratate, sensibile, cu senzație de strângere. Contine CohedermTM, un complex brevetat de ingrediente active, care hidratează intens, fortifică pielea, oferă confort și asigură calmare de durată tenului, prin refacerea rezervelor de apă. Liniile fine cauzate de deshidratare sunt atenuate.

Citeste si:
Ghid practic pentru o curățenie eficientă la tine acasă
Ghid practic pentru o...

Gelul-cremă pentru piele normală/sensibilă din gama Bioderma Hydrabio are brevetul biologic Aquagenium™ care generează o hidratare intensă, cu efect imediat și de durată. Mecanismele naturale de hidratare ale pielii sunt activate pentru o strălucire intensă. Grație conținutului de vitamina E, produsul protejează pielea de stresul oxidativ și previne îmbătrânirea cutanată. Esența termală Uriage Eau Thermale este un concentrat în apă termală Uriage îmbogățit cu acid hialuronic, minerale, oligoelemente, prebiotic (inulină), extract de arbore de mătase și Aquaxil. Această formulă exclusivă va infuza și va asigura necesarul de hidratare, diminuând ridurile fine, cauzate de deshidratare. Produsul hidratează intens pielea și o ajută să își recapete prospețimea și strălucirea naturală.

Citeste si:
Produse esențiale în industria de catering și rolul cutiilor de pizza!
Produse esențiale în...

Crema hidratantă prebiotică pentru piele uscată La Roche Posay Toleriane Sensitive Riche redă confortul pielii sensibile. Produsul hidratează 48 de ore, calmează și protejează, reparând bariera cutanată. Prebioticele acționează asupra microbiomului, prin reechilibrarea acestuia. Crema este potrivită și pentru pielea sensibilă a bebelușilor.

Tenul uscat este o problemă veche a femeilor, care dă multe bătăi de cap, așa că este momentul să treci la o abordare nouă, mai eficientă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.