Multe persoane care sunt infectate cu coronavirus, sunt îndrumate să se autoizoleze la domiciliu și să urmeze tratamentul prescris de medicul de familie. Pentru restul persoanelor care locuiesc în aceeași casă cu persoana infectată, există câteva reguli, pentru a evita contaminarea.

Este necesar să locuiți în camere separate

Persoana bolnavă de Covid trebuie să locuiască într-o cameră separată. Ușa camerei să fie întotdeauna închisă și pacientul trebuie să stea departe de ceilalți membri ai familiei.

Masca obligatorie atunci când intrați în cameră

Poți intra în camera bolnavului doar dacă este neapărat nevoieși mereu trebuie purtată o mască astfel încât să acopere complet nasul și gura.

Baia trebuie curățată după fiecare utilizare

Este recomandat ca bolnavul să folosească o baie separată. În cazul în care nu este posibil, atunci toaleta, chiuveta, robinetele, suprafețele și podeaua trebuie curățate cu un agent de dezinfectare după fiecare utilizare.

Lenjeria și tacâmurile - aparte

Rufele, tacâmurile și alte articole, cum ar fi paharele de apă, utilizate de bolnav trebuie spălate separat.

Mâinile spălate după folosirea zonelor comune

Mâinile trebuie spălate cu apă și săpun după ce ați folosit orice suprafețe din zonele comune.

Pacientul cu Covid trebuie să poarte mască acasă

Pacientul cu coronavirus trebuie să poarte mască prin casă atunci când folosește camerele comune precum baia, bucataria.

Unele suprafețe trebuie curățate frecvent

Mânerele ușilor, întrerupătoarele electrice, ușa frigiderului și alte suprafețe care sunt utilizate frecvent trebuie curățate bine cu dezinfectant și detergent după fiecare contact.

Prosoape separate

Fiecare membru al familiei trebuie să utilizeze un prosop separat sau se poate folosi un prosop de hârtie. Prosoapele de hârtie și deșeurile de hârtie igienică trebuie păstrate într-o pungă separată și aruncate după ce punga este bine sigilată.

Citeste si:
Gabriela Cristea, despre sacrificiile pe care le face pentru...
Gabriela Cristea, despre...

Fețele de pernă, schimbate în fiecare zi

Fețele de pernă ale unui bolnav de coronavirus trebuie schimbate în fiecare zi și spălate la minimum 60 de grade Celsius, iar lenjeria de pat trebuie schimbată o dată la trei zile și spălată, la fel, la minimum 60 de grade Celsius.

Casa trebuie aerisită în mod frecvent

Întreaga casă trebuie aerisită zilnic câteva minute pentru a permite aerului proaspăt să împrospăteze camerele. Totodată, bacteriile din casă sunt distruse, menționează antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Ianuarie 2021 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.