Când vine vorba despre amenajarea biroului de acasă, este greu să nu aducem în discuție atât elemente estetice, cât și practice sau funcționale. Iar stilul scandinav este unul dintre cele care îmbină destul de bine aceste elemente. Dacă dorești ca biroul amenajat acasă să fie și plăcut, dar și bine organizat, poți urma câteva recomandări:

Culorile stilului scandinav - idei pentru un birou organizat

Atunci când amenajezi biroul acasă provocarea cea mai mare este să-ți creezi un mediu care încurajează productivitatea. Pentru a spori eficiența spațiului ai la îndemână o serie de detalii. Sunt importante culorile folosite, dar și luminozitatea camerei. Prin nuanțele specifice, stilul scandinav poate fi integrat ușor într-un mediu în care ordinea trebuie să primeze.

De regulă, acest stil nordic domină prin culorile deschise, nuanțele naturale, cu tonurile de alb, bej, gri, la care poți adăuga accente de culoare (albastru, turcoaz, verde, vișiniu sau maro). Aceste accente le poți integra ușor cu ajutorul unor covoare din materiale textile. Pe piață există deja colecții valabile în diferite modele, culori, structuri, dimensiuni şi forme ce oferă nenumărate opţiuni de amenajare a biroului tău exact așa cum îți dorești. Cu ajutorul lor poți da o notă de unicitate spațiului și în același timp te bucuri de mai mult confort. De asemenea, covoarele sunt potrivite dacă îți organizezi biroul în living și nu într-o cameră separată. Poți delimita zona de lucru de restul camerei folosind un covor elegant care să grupeze mobilierul biroului tău.

Creează un spațiu luminos

Lumina este esențială pentru spațiul de lucru. Ideal ar fi să poți amplasa biroul lângă o fereastră. Poți opta pentru unul dintre lucrurile permise în stilul scandinav. O caracteristică a caselor nordice sunt ferestrele fără perdele, astfel că în biroul tău va pătrunde mai multă lumină naturală. De asemenea, poți crea un spațiu luminos cu ajutorul unei pardoseli din lemn de frasin și stejar alb sau în alte nuanțe deschise care vor completa designul simplu și elegant.

Oferă o notă plăcută biroului tău

Deși accentul într-un birou este pus pe eficiență, organizare, productivitate, nu trebuie să fie unul anost. Detalii care conturează o atmosferă plăcută te vor ajuta mai ales în zilele stresante sau cu multe taskuri. Vazele elegante din ceramică, tablourile cu rame subțiri, lămpile de birou, plantele, eventual un panou cu o serie de citate scrise într-un mod caligrafic sunt elemente de decor care vor da o notă atrăgătoare biroului tău.

Citeste si:
Concurenții de la America Express, emoționați după ce au primit...
Concurenții de la America...

Folosește elemente din lemn și metal

Designul scandinav modern folosește lemnul nu numai în pardoseala lor, ci și în mobilier. De asemenea, finisajele metalice sunt nelipsite și le poți integra atât în piesele de iluminat, cât și prin obiectele de mobilier. Un birou modern, cu un blat subțire din lemn și cu picioare din metal, poate fi elementul central al întregii camere, oferind un aspect simplu, dar în același timp sofisticat. Orice ai alege, ține cont de faptul că mobilarea trebuie să contureze o ambianță curată, aerisită, organizată.

Unul dintre beneficiile stilului scandinav este că te ajută să menții spațiul organizat. Atunci când fiecare lucru are locul lui, când nu trebuie să cauți prin sertare hârtiile pe care ți-ai notat ideile zilele trecute, devii mult mai eficient. Din aceste motive, un birou amenajat în stil scandinav înseamnă mai multă productivitate, simplitate, grație și eleganță.

Citeste si:
5 aspecte de care să ții cont când alegi cadoul pentru colegul de...
5 aspecte de care să ții cont...

Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.