Meseria de părinte aduce multe satisfacții, dar și provocări. Bucuria de a fi părinte vine la pachet și cu dorința de a-i oferi copilului tot ce este mai bun. Asigurarea unui viitor stabil pentru cel mic este una dintre preocupările importante ale părinților. Ca orice provocare, ea poate fi depășită prin câteva tehnici concrete.

Asigură-te că va avea sprijin financiar

Stabilitatea financiară este poate unul dintre cele mai dificile lucruri de obținut și asta datorită faptului că implică acțiuni constante și efort susținut pe o perioadă lungă de timp. De aceea, este important să luăm decizii potrivite și să acționăm cât mai devreme. Pentru mulți părinți, există o serie de soluții care pot fi aplicate chiar înainte de venirea pe lume a celui mic. De exemplu, îți poți organiza un fond pentru situații de urgențe și poți adopta obiceiul de a economisi bani, nu doar atunci când ai nevoie să îți cumperi ceva mai scump. Organizează-ți bugetul astfel încât să îți rămână și o sumă dedicată protecției și investiției. Pentru asta poți încheia o asigurare de viață care are și componentă de investiție. Alegerea unei asigurari de viata îți poate oferi protecție în cazul anumitor riscuri și evenimente neprevăzute, iar componenta extra de investiții va fi personalizată în funcție de nevoile și resursele tale. În felul acesta, vei reuși să îți protejezi familia și să acumulezi o sumă de bani utilă pentru un obiectiv din viitorul îndepărtat - taxa școlară la o universitate de renume, sau o achiziție importantă.

Construiește-ti un plan B

Fără îndoială, nimic nu poate înlocui grija cu care părinții își ocrotesc copiii. Cu toate acestea, chiar și în viața celui mai bun părinte pot exista momente neprevăzute în care ai nevoie de mai multe planuri și abordări. Indiferent de context, este bine să ai la dispoziție cel mai bun ajutor pentru copilul tău.

De exemplu, dezvoltă abilități diverse, astfel încât să faci față provocărilor. Menține stabilitatea financiară a familiei pentru orice situație: dacă rămâi fără job, asigură-te că ești suficient de bine pregătit pentru a fi un angajat valoros chiar și într-un domeniu diferit celui în care activezi acum. O altă soluție este să acorzi atenție surselor suplimentare de venit. Pe lângă salariu, pot fi obținute venituri și din hobby-uri care pot fi transformate în mici afaceri de familie, investiții, depozite bancare, chirii, marketing afiliat, drepturi de autor sau alte surse.
Oferă-i copilului tău educație de calitate

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

O bună educație îi poate oferi celui mic mai multe oportunități pe viitor. Pe lângă programul de școală, cursurile opționale, cum ar fi învățarea unei limbi străine, studierea unui instrument muzical, activitățile sportive practicate în afara școlii, sunt modalități prin care cel mic descoperă skill-uri noi, pasiuni, află ce îi place, ce domenii îl atrag, învață cum să se organizeze mai bine, cum să fie disciplinat, cum să respecte un program sau ce are de făcut pentru a obține performanță. Toate acestea îl vor ajuta enorm în viața de adult.

Fii un exemplu pentru copilul tău

Un viitor stabil nu depinde doar de partea financiară, ci și de sănătate, atât cea fizică și mentală, cât și cea emoțională. Copii învață foarte mult prin puterea exemplului. De aceea, dacă îți dorești ca cel mic să urmeze un stil de viață echilibrat, începe schimbarea cu tine. Include în dieta ta alimente sănătoase, iar dacă dorești să faceți mai multă mișcare, programează mai multe ieșiri în aer liber și petreceți timp în familie afară.

Citeste si:
Ursula von der Leyen: România este un exemplu extraordinar de...
Ursula von der Leyen: România...

Nu în ultimul rând, învață-l pe cel mic să își consolideze încrederea în sine și să își construiască mereu o strategie pe termen lung. În felul acesta copilul devenit adult va fi capabil să obțină rezultate excelente pe cont propriu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.