Dacă ai la dispoziție un spațiu limitat, iar locuința ta nu este îndeajuns de încăpătoare, nu trebuie să îți faci griji cu privire la acest aspect, pentru că soluții există. Probabil ți s-a întâmplat de atâtea ori să te întrebi cum ai mai putea aranja lucrurile, ce reamenajare să mai faci, doar ca să mai câștigi spațiu în plus. Totuși, oricât de mică ar fi locuința ta, există metode eficiente care să îți ofere senzația unei încăperi mai mari, implicit să ai parte de un confort sporit. Deci, ce măsuri ai putea lua pentru ca locuința ta să devină mai spațioasă?

Grupează-ți strategic obiectele

Fiecare obiect pe care îl ai în casă are o anumită întrebuințare, deci trebuie așezat acolo unde îi este locul. Este important să îți așezi obiectele în ordine, pentru că odată cu dezorganizarea, în acest caz, expresia „nu ai unde să arunci un ac” va fi cât se poate de adevărată. De aceea, asigură-te că vesela e la locul ei, la fel și tacâmurile, că nu îți ții încălțămintea în dormitor sau hainele aruncate peste tot. Astfel, vei ști cu exactitate unde se află fiecare lucru, atunci când vei avea nevoie de el, și nu te vei enerva inutil.

Renunță la cadă

Principalul motiv pentru care ar trebui să renunți la cadă este faptul că ocupă foarte mult spațiu, iar în contextul de față, nu ai nevoie de asemenea obiecte. Ba mai mult, pe lângă acest aspect, o cadă este greu de curățat, iar consumul de apă este unul ridicat. În plus, în timpul utilizării pot apărea scurgeri de apă. De aceea, dacă ai o locuință mică, ideal ar fi să îți instalezi o cabina de dus. Astfel, o cabină de duș te va ajuta să câștigi spațiul pe care îl căutai cu atâta ardoare. E mai ușor de curățat, consumul de apă se reduce, iar baia ta va căpăta un aspect modern.

Un mobilier care se adaptează nevoilor tale

Pentru a câștiga spațiu într-o încăpere de mici dimensiuni, trebuie să îți alegi mobilierul cu grijă. Gândește-te că ai nevoie de mobilier pentru depozitarea diverselor lucruri. De aceea, recomandat ar fi să ai cât mai multe dulapuri suspendate, cu un număr mare de sertare, plus rafturi și etajere. Astfel, vei putea să îți organizezi casa așa cum trebuie și nu vei mai fi nevoit să îți așezi dosarele, cărțile sau alte obiecte pe te miri unde. Deci, odată ce va domni ordinea în locuință, va apărea și senzația de spațiu în plus.

Fii pragmatic! Păstrează doar strictul necesar

Un alt aspect de care să ții cont atunci când vrei să câștigi spațiu este să fii pragmatic. Mai precis, aruncă, înlocuiește sau depozitează în altă parte obiectele care nu au utilitate practică. Dacă locuiești singur, nu e indicat să dormi într-un pat dublu, deci ar fi bine să îl înlocuiești cu o canapea. De asemenea, dacă nu îți place să gătești sau nu ai timp la dispoziție, indicat ar fi să nu îți umpli bucătăria cu tigăi, oale sau alte ustensile. Folosește doar lucrurile de care ai nevoie cu adevărat.

Citeste si:
Transformă-ți spațiul într-un paradis al relaxării cu fotoliul perfect
Transformă-ți spațiul într-un...

Ca să te bucuri de cât mai mult spațiu în propria locuință și de un confort sporit nu trebuie să întorci casa cu susul în jos, ci să aplici câteva metode eficiente cu ajutorul cărora încăperile să pară mai încăpătoare. În primul rând, trebuie să îți pui casa la punct, adică să îți aranjezi obiectele într-o anumită ordine, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra a ceea ce trebuie îmbunătățit. De asemenea, trebuie să privești totul cu ochii unui pragmatic și să folosești doar obiectele care îți sunt cu adevărat de folos. Nu îți încărca locuința cu lucruri de care nu ai nevoie. Astfel, vei economisi timp, bani și, bineînțeles, spațiu. Nu uita să adaptezi casa la nevoile tale și nu invers.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.