Conştientizarea este, la modul general vorbind, primul pas sigur către rezolvarea problemelor. Asumarea, însă, este la fel de importantă, în ideea în care nicio situaţie nu va fi privită cu seriozitate şi analizată în detaliu, dacă nu este asumată. Acest lucru este valabil inclusiv atunci când subiectul care generează problemele este o datorie care nu mai poate fi plătită la timp.

Conştientizând situaţia în care se află şi asumându-şi că există o problemă care necesită rezolvare, persoanele în cauză sunt la un pas de rezolvare. Bineînţeles, presiunea pe care o resimt este uriaşă, multe companii care nu reuşesc să-şi mai recupereze creanţele alegând să colaboreze cu o firmă care asigură servicii specializate. Teama de a nu se ajunge la executare silită induce stres şi nesiguranţă, în foarte multe cazuri.

Este justificată teama de firme care asigură servicii de recuperare creanţe? KRUK România subliniază că în niciun caz acest sentiment nu ar trebui să primeze, în comunicarea cu reprezentanţii săi.

Ce este KRUK România şi de ce este de încredere?

Mulţi debitori au primit la un moment dat acasă o înştiinţare prin care li se aducea la cunoştinţă că au dosare la KRUK. Momentul în care citesc o astfel de înştiinţare declanşează emoţii puternice şi teamă de ceea ce va urma, sentimente care în multe cazuri nu pot fi controlate. Situaţia s-ar schimba dacă debitorii ar înţelege exact ce este KRUK.

Da, KRUK este o societate care recuperează creanţe, însă le şi administrează. Scopul acestei societăţi nu este acela de a recupera fără scrupule banii de la cei care îi datorează, ci de a le facilita o soluţie amiabilă de ieşire din situaţia care le generează problemele. Prin acordul între părţi se vor evita inclusiv procedurile judiciare. În cazurile pe care le gestionează, KRUK România le poate oferi datornicilor posibilitatea de a returna datoriile eşalonat, în rate.

Ce presupune eşalonarea datoriilor administrate la KRUK România

Reprezentanţii KRUK le propun persoanelor cu creanţe un angajament de plată, care asigură posibilitatea ca datoria să poată fi eşalonată. Concret, debitorul va putea să plătească rate adaptate situaţiei financiare în care se află. Semnarea unui astfel de angajament, determină ca persoana în cauză să devină client KRUK cu un nou plan de rate stabilit de comun acord, cu drepturi şi obligaţii specifice.

Citeste si:
Cum a ajuns datoria ta la KRUK şi cum te avantajează noua situaţie?
Cum a ajuns datoria ta la...

În situaţia în care debitorul are o situaţie financiară limitată, avantajele de a putea să îşi plătească datoria în rate sunt semnificative:


  • prin plata în rate se poate evita inclusiv trimiterea dosarului în instanţă şi începerea procedurii de executare silită;

  • plata în rate este o soluţie notabilă mai ales în situaţiile în care sumele de bani care trebuie să fie rambursate sunt foarte mari şi nu pot fi restituite integral;

În concluzie, rezolvarea situaţiei datornicilor este un proces pe care KRUK îl priveşte şi îl abordează cu înţelegere. Este simplu! Toate problemele pot fi rezolvate dacă persoanele cu datorii plătesc la timp ratele prin e-KRUK.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Septembrie 2020 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.