Aproximativ 14.000 de apartamente erau disponibile pentru închiriere la începutul lunii septembrie în patru dintre cele mai mari oraşe şi centre universitare din ţară – Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Conform datelor Imobiliare.ro centralizate de Analize Imobiliare, cele mai multe chirii se află în Capitală. Atât oferta, cât şi cererea este în creştere în momentul de față, dacă ne raportăm la toamna trecută. Cei care vor să închirieze un apartament cu 2 camere în Bucureşti, dar au la dispoziţie un buget destul de mic, se pot axa pe zone precum Ferentari, Piaţa Reşita sau Alexandriei. În medie, chiriile aici sunt sub 300 de euro/lună.

În jur de 2.660 de apartamente erau disponibile şi în Cluj-Napoca, oraş unde au avut loc unele ieftiniri pe piaţa chiriilor faţă de septembrie 2019. Pentru un apartament cu 2 camere la o sumă modestă găsești în zone precum Floreşti, Baciu, Gruia sau Dâmbul Rotund. În medie, chiria pentru o astfel de locuinţă este de 400 de euro/lună la nivelul pieţei locale.

Peste 2.000 de apartamente sunt în căutare de chiriași şi în Timişoara. Printre cele mai ieftine zone se numără Freidolf, Traian, Piaţa Maria şi Plăvăţ II. În partea opusă a orașului, se află zone precum Braytim sau Piaţa Unirii unde plăteşti 400, respectiv 470 de euro/lună, pentru un apartament cu 2 camere.

Cea mai scăzută ofertă se găsește în Iaşi. Pe plan local, nivelul chiriilor se menţine similar cu cel de la începutul toamnei trecute. Frumoasa, Dacia, Alexandru cel Bun şi Canta sunt zone unde poţi închiria un apartament cu 2 camere cu mai puţin de 300 de euro/lună, în timp ce în Centrul Civic, Independenţei sau în zona aproape de centrul orașului, proprietarii cer, în medie, 400 de euro/lună chirie, informează adevarul.ro.

Citeste si:
Iohannis, încântat de faptul că Joe Biden a acceptat să participe...
Klaus Iohannis, încântat de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.