Deși copilul tău este mereu cu zâmbetul pe buze, dornic de joacă și desene animate, nu înseamnă că în ultima perioadă nu a resimțit izolarea, privarea de a se vedea față în față cu prietenii și colegii. Ca părinți, facem uneori greșeala de a minimaliza puterea de înțelegere a năzdrăvanilor noștri, însă acest aspect poate fi remediat comunicând deschis cu aceștia, încurajându-i să-și exprime emoțiile și nevoile. Dacă nu ai planuri de concediu, iar copilul se declară deja plictisit, poți să îl responsabilizezi dându-i mai multe sarcini zilnice adaptate vârstei și remunerate. Nu ne referim la bani, ci la obiecte pe care și le dorește de mai mult timp sau pe care tu însuți le consideri necesare pentru el. În acest articol, venim cu câteva recomandări de cadouri pentru copilul tău.

Gadget-uri

Dacă este deja la școală și până acum ai încercat să îl ții departe de telefoane, e momentul să îți reconsideri convingerile. Un telefon îi va fi necesar pentru a comunica cu tine și cu colegii, te va ajuta pe tine să îl știi în siguranță, mai ales că ai posibilitatea de a-l monitoriza prin activarea locației pe telefon. În plus, într-o lume a nomazilor digitali, privându-l de tehnologie pe cel mic, riști să împiedici procesul de achiziție și perfecționare a unor abilități de care va avea nevoie.

Dacă bugetul nu îți permite să îi cumperi un model performant de smartphone, poți cumpara unul dintre telefoanele Apple second hand. Nu doar că au un design ultramodern, dar sunt și rezistente, ușor de folosit, cu spațiu mare de stocare, durată de viață a bateriei de câteva zile, cameră foto ultraperformantă și procesor foarte bun. Puteți instala împreună jocuri de strategie și aplicații care să îl ajute în dezvoltarea lui, cum ar fi Kindle eBook, Duolingo, busole de orientare etc.

Trotinetă electrică

Mai ales dacă îi place mișcarea, l-ai putea surprinde pe cel mic cu o trotinetă electrică, un cadou aflat în topul preferințelor nu doar pentru copii, ci și pentru adulți. E drept, aceasta presupune o investiție serioasă, dar cu siguranță merită, mai ales dacă năzdrăvanul tău este plin de energie, iar de role și bicicletă deja s-a plictisit.

Când faci o asemenea achiziție, ar fi bine să ții cont de mai mulți factori, dincolo de aspectul exterior și de design, printre care viteza, greutatea și autonomia bateriei. Desigur, consultă-te cu cel mic în privința culorii, aspectul cel mai important pentru un copil.

Cărți interactive

Astăzi, cărțile pentru copii sunt interactive, cu un design tentant, în format 3D, de exemplu. Totodată, unele au și versiuni de audiobook atașate, astfel încât copilul să adoarmă cu o poveste care să-l captiveze. Le poți comanda online, mai ales că le găsești și la ofertă în această perioadă.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Indiferent de ceea ce alegi pentru copilul tău, implică-l în proces, consultă-te cu el în privința fiecărui obiect, dar și ține cont de preferințele lui.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.