Meeting-urile online sunt noua realitate de la job și se pare că vor rămane în viața noastră mult timp de acum încolo. Este important să invătăm să ne punem cât mai frumos în evidentă în fața camerei web și să acordăm aceeași atenție stilistică unei întâlniri virtuale precum în cazul unui meeting în sala de ședințe.

Compania de beauty FOREO ne împărtășește cele mai eficiente metode prin care să arătăm superb, dar în același timp profesional via online.

Îmbracă-te bine

Chiar dacă un video-call de acasă îți oferă libertatea de a te simți mai confortabil, felul în care te prezinți și ținuta ta sunt extrem de importante atât pentru a transmite mesajul potrivit cât și a te simți în “working mode”. Nu te gândi la ținute formale- în cele mai multe cazuri un outfit Casual-Friday este alegerea potrivită. Ține cont de câteva reguli vestimentare urmate inclusiv de prezentatorii TV și cei care își desfăsoară activitatea în fața camerei: evită albul strălucitor sau negrul intens ce distorsionează vizual silueta; prea multe imprimeuri vor distrage atenția interlocutorilor de la ceea ce spui la ceea ce porți, așa că optează pentru blocuri de culoare și materiale uni ce avantajează orice siluetă și pun tenul în evidentă.

Lumina este esențială

Lumina naturală, ce vine din față este cea mai potrivită, deoarece accentuează și iluminează privirea, oferind strălucire pielii, precum un filtru de Instagram. Acolo unde iluminarea naturală nu este posibilă, pozitionează o lampă sau ringl light în spatele laptop-ului. Extra tip: plasează o coală de hârtie pe masă, în fața tastaturii, pentru a reflectă lumina în mod armonios pe chipul tău și a-ți îndulci trăsăturile.

Ambianță

Îți dorești să apari online în fața celorlalți precum ești cunoscută la birou- o persoană ordonată cu atenție la detalii. Asigură ordinea pe birou și în jurul tău, fără detalii compromitătoare pe fundal. Caută să ai un perete alb sau un tablou în spatele tău. Deși o bibliotecă poate părea o idee bună, algomertia de coperți colorate și strălucirea particulelor de praf poate fi un element de distragere a atenției celorlalți. Un mare NU este reprezentat de obiectele de pe fundal care în mod normal nu ar avea ce caută în biroul tău (jucăriile copilului, câinele, sacoșe de cumărături, etc). Varianta profesională ar fi instalarea unui background virtual online și problema este ca și rezolvată.

Citeste si:
Andreea Marin a ajuns să împrumute haine de la fiica Violeta după...
Andreea Marin a ajuns să...

Poziția corectă

Unghiurile fac diferența- una dintre regulile de aur ale fotografiei: pozitionează web cam-ul la nivelul ochilor sau mai sus. Inaltă laptopul cu ajutorul unor cărti sau reviste dacă este nevoie pentru a evita efectul bărbiei duble sau accesul vizual asupra nărilor.

Prezentare

Chiar dacă pare greu, incearcă mereu să alegi varianta de mijloc. Nu este nevoie de machiaj intens și vizite la coafor de la prima oră a dimineții, insă nu te poți prezenta așa cum te-ai ridicat de pe pernă. O curătare rapidă a feței pentru o bază curată, un tratament facial de 90 de secunde cu device-ul UFO de la FOREO pentru o piele împrospătată, 5 minute alocate unui machiaj natural ce evidențiază buzele, obrajii și sprâncenele. Părul trebuie să fie mereu curat și pieptănat. O verificare inainte și poți intra online cu stil!

Citeste si:
A început Bravo, ai stil! Ce concurente le-au atras deja atenția...
A început Bravo, ai stil! Ce...

Păstrează contactul vizual

Poate părea irelevant la ce ne uităm, insă trebuie să arătăm interes fată de ceilați participanți. De aceea este important să menții contactul vizual pe toată durata conferinței pentru a nu părea plictisită sau nepoliticoasă. Și bineînțeles- rămai pe scaun pană la final- nu există pauze pentru gustări la bucătarie sau alte elemente ce distrag atenția, așa cum nu ai întrerupe o întâlnire la birou.

Ia notițe și fii 100% prezentă

Este important să ai agenda la îndemână și să treci pe hârtie aspectele importante ale discuției legate de activitatea ta, la fel ca într-o întâlnire. Acest obicei te va ajuta să te concentrezi la discuție și să îți păstrezi concentrarea. Utilizează întotdeauna căști, mai ales dacă nu locuiești singură- astfel izolezi sunetele de pe fundal și poți opri mai repede sonorul în cazul unui neprevăzut.

Citeste si:
Pe 20 martie are loc echinocțiul de primăvară. Cerurile se deschid...
Pe 20 martie are loc...

Acum ai superputerea de a cuceri lumea din confortul casei tale!


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Iulie 2020 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.