Generatiile noi de telefoane mobile apar cu dotari de ultimul racnet de cateva ori pe an. Acest lucru te obliga sa tii pasul cu tehnologia si sa alegi mereu cel mai bun model, dar ce faci cu telefonul vechi? Un device performant nu ar trebui pastrat in sertar si uitat, ci poate fi folosit in avantajul tau sau al celorlalti. Iata ce optiuni ai:

Vinde-l

Diferenta dintre produsele noi si cele second-hand devine tot mai mica, asa ca daca ai un telefon intr-o stare buna de functionare si fara urme vizibile de deteriorare, merita sa-l pui la vanzare. Acest lucru iti va aduce si tie un beneficiu, dar si cumparatorului care cauta un telefon bun si la pret accesibil. Stabileste o suma realista atunci cand decizi sa faci acest pas, pentru ca altfel risti sa nu gasesti pe nimeni interesat. Poti sa te consulti cu un prieten care se pricepe la acest capitol sau sa compari preturile de pe internet. Acestea depind de model, anul fabricatiei, frecventa cu care a fost folosit si alte detalii precum capacitatea memoriei interne.

Da-l mai departe

Bunicii si parintii sunt cei care primesc, de obicei, telefoanele care raman de la copii atunci cand acestia opteaza pentru modele noi. Daca cei din familia ta nu au inca un telefon de ultima generatie si n-au descoperit cat de usor va puteti vedea si comunica, fa-le o bucurie. Lasa device-ul vechi la ei data viitoare cand mergi in vizita si invata-i cum sa se foloseasca de el. Stirile, divertismentul, copiii si nepotii sunt doar la cateva atingeri distanta.

Ofera-l unei persoane nevoiase

Exista campanii derulate de ONG-uri sau alte asociatii care incearca sa indeplinesca dorintele copiilor mai putin norocosi cu ocazia sarbatorilor sau a zilelor de nastere. Daca auzi despre asemenea initiative, vei gasi cu siguranta un copil care se va bucura de un astfel de cadou. Copiii au nevoie de telefoane pentru a se conecta mai usor la internet atunci cand au de facut teme, pentru a gasi toate informatiile necesare. Copiii care sunt in grija statului sau cei care nu au prea multe posibilitati materiale reusesc cu greu sa tina pasul atunci cand fac parte dintr-un colectiv cu acces la tehnologia moderna. Telefonul poate fi oferit si adultilor care nu au la dispozitie alt mijloc de a comunica in familie sau cu angajatorii.

Fa un schimb

Schimbul este o alternativa simpla si sustenabila la cumparaturi si te va ajuta sa economisesti sume importante. Cei interesati de a face un schimb pot posta anunturi pe platformele specializate si pot comunica usor cu cei atrasi de oferta lor. Poti schimba telefonul pentru orice alt device de care ai avea nevoie sau chiar pentru electrocasnice. Intereseaza-te prima data printre prieteni si poate vei reusi sa bati palma mai usor cu cineva cunoscut.

Citeste si:
Cristina Șișcanu, desființată după ce a recunoscut că îi umblă în...
Cristina Șișcanu, desființată...

Foloseste-l pentru piese

Un telefon functional este ca un organism ale carui piese pot inlocui altele invechite sau defecte. Poti consulta reprezentantii unui service pentru a afla daca au nevoie de anumite piese ale telefonului tau. In general, cele mai cautate sunt cele de pe device-uri noi. Cand au nevoie de reparatii, costurile pot fi destul de mari daca cei care le repara pot comanda doar componente noi. De aceea, telefonul tau poate readuce la viata un altul caruia ii lipseste ceva esential. De asemenea, daca ai in familie sau in cercul de prieteni pe cineva pasionat de robotica sau inginerie, ii poti oferi piesele telefonului tau. Daca este un obisnuit al inventiilor si vrea sa faca mereu ceva creativ si iesit din comun, cu siguranta le va gasi o intrebuintare.

Nu face colectie de telefoane vechi atunci cand vrei sa optezi pentru un model potrivit nevoilor tale. Daca cel pe care il schimbi este intr-o stare buna, goleste-l de toate fisierele si informatiile, reseteaza-l la setarile din fabrica si alege una dintre optiunile de mai sus.

Citeste si:
S-au pus în vânzare biletele la Romanian Agri Trade Summit, primul...
S-au pus în vânzare biletele...

Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.