Construirea unei echipe de angajați care să fie mulțumiți cu locul de muncă și care să se implice activ în rezolvarea sarcinilor zilnice depinde în mare măsură de atmosfera din mediul de lucru, chiar și atunci când aceștia muncesc de acasă.

Așadar, crearea unui mediu de lucru pozitiv este esențială pentru ridicarea moralului angajaților, dar și pentru a le oferi suportul emoțional necesar. Iată ce poți face pentru ca angajații tăi se simtă cu adevărat apreciați:

Încurajează comunicarea

În calitate de lider, responsabilitatea ta este de a te asigura că angajații pot comunica cu ușurință și că pot colabora eficient. Poți face acest lucru prin crearea unor canale speciale de comunicare, precum Slack sau Google Hangouts, pe care aceștia le pot folosi și, bineînțeles, includerea angajaților în emailurile importante.

De asemenea, poți organiza ședințe săptămânale online pentru ca toată lumea să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în companie. Comunicarea sinceră și directă stă la baza unei echipe de angajați motivați.

Regândește beneficiile oferite

Beneficiile extrasalariale reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte care influențează implicarea angajaților pe termen lung. Pentru a stabili pachetul de beneficii este necesar să ții cont atât de nevoile angajaților, cât și de schimbările de pe piața muncii. Astfel, la mare căutare sunt programele wellness, în special în această perioadă dificilă.

Aceste programe sunt special create pentru a încuraja un stil de viață sănătos, dar și pentru a le oferi angajaților suportul social necesar în momente-cheie, ca atunci când încearcă să renunțe la fumat sau urmează să devină părinți.

Oferă posibilități de învățare

Atunci când vine vorba de succesul companiei, ar trebui să te gândești la aspecte care îi vor ajuta pe angajați să fie productivi pe termen îndelungat. Iar unul dintre cele mai importante aspecte este posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a-și îmbunătăți abilitățile.

Așadar, oferă cât mai multe oportunități de învățare, fie că e vorba de traininguri online sau cursuri de formare pe care le pot urma de acasă, din fața laptopului. De asemenea, le poți pune la dispoziție o bibliotecă online unde pot găsi cărțile de care au nevoie.

Citeste si:
Campionii mediului își mai pot înscrie proiectele la Gala Green...
Campionii mediului își mai...

Încurajează-i să poarte ținuta de lucru

Chiar dacă la prima vedere nu pare un aspect important, modul în care angajații se îmbracă atunci când lucrează de acasă, le poate influența productivitatea și motivarea. E indicat ca acești să nu lucreze în pijamale, ci să încerce să poarte un outfit asemănător cu cel de la birou.

Explică-le că acest lucru îi va face să se simtă mai bine și mai concentrați pe ceea ce au de făcut, fără să resimtă că stresul creat de obligativitatea de a lucra de acasă. În plus, se vor simți mai confortabil atunci când au un video call cu ceilalți colegi.

Nu uita de distracție

Chiar dacă lucrează de acasă, angajații tot trebuie să își dedice o mare parte a timpului muncii de la birou. Chiar dacă dacă este important un mediu de lucru profesional, orice angajat va performa mai bine într-un spațiu în care se simte confortabil și care inspiră bucurie.

Citeste si:
Numărul de aplicări pentru un job a crescut cu 73% în luna octombrie
Companiile au înregistrat o...

Așadar, poți stabili și video call-uri în care să vorbiți despre alte aspecte personale, hobby-uri și modalități de petrecere a timpului liber. În plus, poți organiza chiar și o petrece virtuală la finalul săptămânii de lucru, în care să ascultați muzică sau să faceți orice alte activități plăcute. Nu doar că vei ridica moralul angajaților, ci îi vei ajuta să se simtă mai conectați și mai puțin stresați.

Așadar, mediul de lucru, beneficiile oferite și oportunitățile de învățare joacă un rol esențial în crearea unui spațiu de lucru pozitiv pentru angajați, chiar și atunci când lucrează remote. Pe termen lung, aceste criterii te vor ajuta să ai oameni motivați, care se vor simți apreciați pentru munca depusă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2020 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.