Orice mașină trebuie înlocuită odată ce îmbătrânește, când vrei să cumperi o alta mai performantă sau când familia ta crește. Indiferent de motivul pe care îl ai, bugetul pentru o nouă mașină poate să-ți complice planurile. De aceea este recomandat să te pregătești chiar cu câțiva ani înainte de a lua decizia și a acționa. Oricât de mult ți-ar plăcea mașina pe care o deții, aceasta va prezenta probleme mai devreme sau mai târziu și vei fi nevoit să optezi pentru altceva. Iată câteva modalități de a economisi din timp:

Setează bugetul

Anticipează momentul în care ai vrea să schimbi mașina și hotărăște-te ce model ți-ai dori să achiziționezi odată ce vei avea suficienți bani. La acest capitol trebuie să iei mai multe aspecte în considerare, precum anul fabricației, kilometrii pe care îi are mașina la bord, consumul, fiabilitatea sau tipul de combustibil. Dacă vrei să optezi pentru o variantă prietenoasă cu mediul poți economisi pentru o mașină electrică sau hibridă, iar dacă îți dorești un partener de drum fiabil, care să nu te lase la greu și nici să te ardă la portofel, alege o Dacia Logan. Odată ce ai o idee despre modelul dorit va fi mult mai ușor să setezi un buget pe care să-l urmărești atunci când începi să pui deoparte. Asigură-te că iei în considerare și scenariile imprevizibile precum posibile crize financiare sau creșterea bruscă a prețurilor la autovehiculele noi și second hand.

Vinde mașina veche

Mașina pe care o ai îți poate aduce un plus considerabil la bugetul pentru o nouă mașină. Trebuie să o păstrezi în condiție foarte bună pentru a o putea vinde la un preț decent, atât la exterior, cât și la interior. Fă-i reviziile necesare la timp, ocupă-te de reparații și înlocuiește toate piesele uzate. Interiorul trebuie să fie aproape impecabil dacă vrei să ceri un preț bun la vânzare. Ține minte că mașina va valora mult mai puțin, inclusiv dacă ai cumpărat-o aproape nouă. Totuși, suma pe care o poți primi în urma vânzării te va aduce mai aproape de îndeplinirea obiectivului tău.

Deschide un cont dedicat economiilor pentru mașină

Fiecare om are anumite scopuri pe care le poate atinge dacă pune deoparte o sumă modică în fiecare lună. Un cont dedicat te va ajuta să economisești fără a fi tentat să cheltui banii respectivi. Poți deschide un depozit la bancă, în care să virezi bani la fiecare dată scadentă, sau poți deschide direct în aplicația bancară un cont de economii care se poate alimenta automat în fiecare lună. Un job stabil, un salariu bun și o bună gestionare a cheltuielilor te vor ajuta să economisești pe termen lung și, până să-ți dai seama, vei avea deja suma necesară pentru a achiziționa o nouă mașină. Desigur, nu trebuie să urmărești neapărat să atingi suma exactă, ci poți opta și pentru un credit de nevoi personale. Însă nu strică să ai măcar jumătate din prețul total al mașinii pe care ți-o dorești.

Nimic nu este pentru totdeauna, iar când îți dorești să achiziționezi o altă mașină, trebuie să fii pregătit. Fă economii din timp și hotărăște-te care sunt nevoile tale. În acest fel vei putea să ai mașina pe care ți-o dorești și să te bucuri de o nouă serie de aventuri pe șoselele din întreaga lume.

Citeste si:
Bugetul Etapei 1 a Programului Rabla pentru Electrocasnice
Bugetul Etapei 1 a...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.