Ești în căutarea unui job part-time? Există o mulțime de opțiuni disponibile, în funcție de ceea ce știi să faci. Fie că ai deja un serviciu, dar vrei să câștigi mai bine, fie că ești student și vrei să faci niște bani în plus, ai de unde să alegi. Iată câteva idei numai bune de pus în practică:

Apucă-te de livrări sau ridesharing

Una dintre cele mai populare meserii part-time din ultimii ani a fost aceea de șofer. În acest moment, există cinci aplicațîi de ridesharing în România, iar dacă ai o mașină, te poți înscrie la una dintre ele pentru a-ți asigura venituri suplimentare din servicii de transport persoane. Potrivit noii legislații, trebuie să îndeplinești, însă, și alte criterii pentru a deveni colaborator. Poți câștigă între 20 și 100 de lei pe ora, în funcție de numărul de curse.

Mult mai simplu este să începi să faci livrări la domiciliu, tot prin intermediul unor aplicații. Nu ai nevoie neapărat de autoturism, ci te poți deplasa cu bicicletă sau cu scooterul. Acest job îți va aduce, în medie, venituri de 50-60 de lei pe ora.

Fii omul bun la toate

Dacă te pricepi să repari orice și nu te sperie muncă fizică, este momentul potrivit să îi ajuți și pe alții. Nu ai nevoie decât de puțină promovare pe site-uri și pe rețelele de socializare, iar dacă ești un expert în reparații, îți vei găși, cu siguranță, de muncă. Bineînțeles, vei avea nevoie de o trusa completă de unelte, din care nu trebuie să îți lipsească mașina de găurit. Un om bun la toate poate câștiga sume consistente, în funcție de complexitatea lucrării pe care o face. Gândește-te că renovarea unui apartament de două camere îți poate aduce chiar și 1.000 de euro.

Dă lecții de fitness

Dacă îți petreci foarte mult timp la sala, de ce n-ai începe să le arăți și altora ce au de făcut? Să devii instructor de fitness presupune să urmezi un curs de formare sau să fi absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport. De asemenea, trebuie să fii un exemplu pentru elevii tăi și să știi cum să comunici cu ei. Poți lucra fie pe cont propriu, caz în care îți stabilești singur tarifele, fie în regim part-time, la o sala.

Câștigă bani din freelancing

Îți poți folosi cunoștințele pe o mulțime de platforme de freelancing. Dacă ești talentat la scris, la editare foto sau video, la construit site-uri, îți vei găși foarte ușor proiecte la care să lucrezi de-acasă, în timpul liber. De asemenea, îți poți lansa propriul blog sau vlog, care, în funcție de cât de accesat este, îți poate aduce venituri suplimentare.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Ai grijă de alții

Dacă te înțelegi de minune cu copiii, ai putea să oferi servicii de babysitting. O altă varianta este să ai grijă de persoane în vârstă. Firmele specializate sunt în permanentă căutare de colaboratori. Dacă îți plac animalele, poți deveni pet sitter, o activitate care capătă popularitate și la noi.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile care îți pot rotunji veniturile în fiecare luna. Să îți găsești un job part-time nu este deloc dificil. Important este doar să îți placă ceea ce faci.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.