Proiectul desprevin.ro este o initiativa nascuta din pasiune pentru vin si viticultura, creat pentru a promova cramele romanesti intr-o maniera originala si usor accesibila tuturor iubitorilor de vin.

Unul dintre factorii determinanti pentru acest proiect proiect este situatia turismului viticol din Romania. Dispunerea geografica a cramelor si distantele de deplasare implicate pentru vizitarea acestora, corelate cu lipsa facilitatilor de cazare la crame si imposibilitatea consumului de alcool la volan fac ca vizitarea cramelor din Romania sa fie deseori o experienta incompleta. In multe cazuri, entuziastii vinului nu au posibilitatea de a se bucura pe deplin de o experienta memorabila, cu degustare completa si in tihna.

desprevin.ro ofera o schimbare a unghiului de perspectiva asupra modului de practicare a turismului viticol. Ceea ce aduce nou platforma este transpunerea experientei de vizitare a unei crame in confortul si siguranta universului casnic, in propria casa. Vizitarea cramei, descoperirea tuturor informatiilor relevante - despre procesul de vinificare, curiozitatile si particularitatile fiecarei crame, povestile si legendele locului, descoperirea oamenilor din spate... totul se face cu ajutorul tehnologiei, printr-un simplu click, din sufrageria proprie. In plus ofera sansa de a gusta vinurile preferate in compania altor iubitori ai vinului. Cum e posibil?

In fiecare saptamana, Despre Vin si canalele sale in social media prezinta informatii complete despre o crama, vedeta a saptamanii: interviuri cu oamenii implicati in procesul de fabricare al vinului, specialisti, detalii despre terroir si filozifia de vinificare, legende locale si povesti care dau savoare vinului. Fiecare selectie de vinuri, comandata pe website si livrata acasa, este insotita de fise de degustare facute de specialisti si de un joc ce poate fi jucat alaturi de cei dragi. Este un joc ce testeaza capacitatile de degustare ale fiecaruia si te invata cum sa o faci mai bine, transformand consumul de vin in ceea ce ar trebui sa fie - o ocazie sociala.

In plus, toti cei care comanda selectii de vinuri de pe aceasta platforma vor beneficia de sesiuni online de degustare ghidata, care le vor dezvalui informatii suplimentare despre produsele comandate, detalii si explicatii, raspunsuri la intrebarile lor dar si oportunitatea de a se alatura unei comunitati unite de aceeasi pasiune - vinul.

Citeste si:
Ce băuturi preferă românii să consume de sărbători
Ce băuturi preferă românii să...

Initiatorii proiectului sunt Marina Samoila si Alex Dona. Marina este specialist in vin, absolventa a Facultatii de Horticultura. Este WSET 3 Wine&Spirits Certified si WSET Diploma Student. Alex activeaza in domeniul comunicarii de peste 12 ani si are o bogata experienta in TV, print, radio si online.

Pasiunea comuna pentru vin si pentru toate povestile din spatele acestuia i-a motivat pe cei doi sa lanseze desprevin.ro. Isi doresc ca in acest fel sa sustina industria viticola locala si sa ofere un sprijin cramelor romanesti in a ajunge mai aproape de oameni. Isi doresc sa contribuie la informarea corecta si educarea oamenilor, atunci cand sunt pusi in situatia sa aleaga o sticla de vin sau un sortiment potrivit, indiferent de ocazie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.