Dacă, până de curând, această pandemie părea o umbră îndepărtată, acum a devenit o realitate imediată, cu efecte asupra activității noastre de zi cu zi. Urmează câteva săptămâni cruciale pentru toată lumea. Din acest punct de vedere, studenții și cadrele didactice ale Universității Spiru Haret au șansa de a-și putea desfășura în bune condiții activitatea educațională.

Universitatea Spiru Haret folosește, încă din 2006, cea mai performantă platformă educațională din lume. Liderul indisputabil în domeniul E-learning este platforma Blackboard, dezvoltată de cea mai puternică instituție mondială, în domeniul serviciilor și tehnologiei educaționale, cu peste 100 de milioane de utilizatori globali.

Profesorii și studenții Universității Spiru Haret rămân în această perioadă conectați, iar procesul de învățământ are asigurată continuitatea. “Deși #StămAcasă, sunt bucuroasă că ne putem continua studiile și putem participa la cursuri online. Studenții au primit soluțiile necesare în cel mai scurt timp posibil — Platforma Blackboard, pusă la dispoziție de către Universitatea Spiru Haret. Astfel putem continua să ne pregătim, să ne formăm și să învățam; cu ajutorul platformei Blackboard avem acces cu ușurintă la cursuri și la teme. Sunt recunoscătoare pentru susținerea universității și a profesorilor care ne sunt alături și abia aștept să ne revedem cu bine în sălile de curs!”, ne spune Cătălina Vișan, studentă în anul II la Facultatea de Litere București din cadrul Universității Spiru Haret.

Cu o interfaţă prietenoasă şi uşor de utilizat, Blackboard permite derularea activităţii didactice, în baza logării cu contul personal. Studenţii au acces la cursuri şi materiale suport atât în format text cât şi sub formă de fişiere audio-video cu grafică atractivă, precum și la informaţii privind orarul, programarea examenelor sau notele obţinute.

La nivel de evaluare, platforma Blackboard oferă posibilitatea testării şi monitorizării computerizate a activităţii fiecărui student. Astfel, studenţii au de rezolvat aplicaţii, de creat eseuri sau de parcurs grile de evaluare pe durata întregului semestru, existând inclusiv posibilitatea de a susţine examinarea finală cu ajutorul platformei.

În continuare ne dorim să oferim pieței educaționale românești o alternativă care să ofere utilizatorilor avantaje esențiale: de la libertatea de a studia ”de oriunde”, acces la surse de informare infinit mai bogate, posibilitatea de a intra în dialog și de a face schimb de idei cu studenți sau colegi interesați de aceleași domenii de studii, dar aflați chiar și în alte pӑrți ale lumii.

Citeste si:
Admitere online la cea mai mare instituție de învățământ superior...
Admitere online la cea mai...

Despre Universitatea Spiru Haret

La 19 ianuarie 1991 a luat fiinţă Fundaţia România de Mâine, instituţie social-umanistă de cultură, ştiinţă şi învăţământ cu caracter nonprofit, potrivit prevederilor Legii pentru persoanele juridice nr. 21/1924 şi, în cadrul acesteia, Universitatea Spiru Haret.


  • Peste 325.000 de români au absolvit Universitatea Spiru Haret

  • 3 din 4 absolvenţi USH sunt angajaţi în domeniul pe care l-au urmat pe perioada studiilor

  • 5 centre universitare proprii în București, Brașov, Câmpulung Muscel, Constanța și Craiova

  • 14 facultăţi

  • 42 programe de studii universitare de Licenţă

  • 31 programe de Masterat

  • 45 programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă acreditate sau autorizate să funcţioneze în conformitate cu prevederile legale

  • 402 de cadre didactice ce dețin titluri universitare și doctorate în domeniu.

Citeste si:
Cum vrea platforma SmartBusiness să schimbe retailul și...
Cum vrea platforma...

Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2020 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.