Iarna e pe sfârșite, epuizându-și ultimele zvâcniri, în timp ce zilele călduroase încep să-și recâștige teritoriul, dar dacă ești o persoană conștiincioasă, ar trebui să te gândești încă de pe acum, la iarna care va urma și la identificarea unei soluții inedite de încălzire pentru viitorul sezon rece. O alegere potrivită o reprezintă șemineul pe lemne sau soba semineu, în stil modern cu finisaj minimalist și sticlă generoasă cu montaj pe colț. Aceste modele reușesc să înnobileze cu stil, spațiile mari din locuința ta și nu numai - un living încăpător se va transforma sub ochii tăi într-un refugiu cu încărcătură magică, romantică sau familială, în funcție de stilul personal și preferințele fiecăruia.

Specialiștii de la ALEGO ne sar în ajutor cu câteva propuneri și stiluri de șeminee ideale pentru proiectul tău, care sperăm noi, să vă inspire în alegerea corectă.

1. Șeminee cu televizor integrat în construcție

Noile modele de șeminee îți permit montajul pe același perete cu televiorul, oferindu-ți o soluție confortabilă și eficientă din punct de vedere al spațiului economisit. Locul destinat televizorului va putea fi integrat direct în ansamblul structural al șemineului cu respectarea unor anumiți parametri tehnici. În spațiile mici, televizorul poate fi amplasat deasupra șemineului iar în camerele generoase, aceste două elemente importante se pot așeza pe orizontală.

2. Șeminee cu bibliotecă în living

Pentru o persoană pasionată de cărți, perspectiva unei seri de iarnă petrecute citind o carte la gura unui șemineu călduros este idilică. Aceste tipuri de șemineu devin și o veritabilă bibliotecă din care îți poți alege să citești după bunul tău plac, romanul preferat, în timp ce așezi lemnele pe foc și te bucuri de confortul maxim. Senzația va fi amplificată de jocul flăcărilor care îți vor învălui living-ul într-o atmosfera de intimitate ce te va purta parcă, în lumea eroilor romanelor tale preferate.

3. Șeminee în livinguri moderne open-space

Imaginează-ți o cină alături de persoanele dragi ție în feerica atmosferă creată de arderea focului în șemineu. Livingurile open-space oferă avantajul de a avea șemineul pe lemne și în spațiul camerei de zi, dar și în zona de luat masa. Creându-se un spațiu generos, în aceste livinguri moderne se pot folosi modele de focare cu deschidere largă.

4. Șeminee moderne cu sticlă pe colț

Optarea pentru un astfel de model îți va oferi mai multă vizibilitate asupra imaginii cu focul care arde, grație a două laturi din sticlă, ideale pentru construcțiile pe colț. Iar dacă îți faci griji cu privire la aspectul inestetic legat de afumarea sticlei, o faci degeaba. Majoritatea focarelor acestor șeminee, sunt căptușite cu șamotă - un material special ce determină autocurățarea sticlei prin temperaturile foarte ridicate din interior.

Citeste si:
Oglinzi clasice vs moderne – Cum vă înfrumusețează casa?
Oglinzi clasice vs moderne –...

5. Construcții de șeminee de dimensiuni mari pentru livinguri moderne

Dacă spațiul de care dispui îți permite, cu siguranță că un șemineu impunător este alegerea ideală pentru a ademeni familia în sesiuni de socializare și bună dispoziție, dar și de a atrage toate privirile și admirația musafirilor tăi. Într-un living încăpător și modern, acesta poate căpăta dimensiuni generoase, în ton cu amenajarea interioară, devenind natural piesa de rezistența a căminului tău. Tot în această categorie intră și șemineul de tip centrală, cunoscut și ca termosemineu, o soluție extrem de practică pentru cei care vor și mai mult confort și căldura în toate camerele locuinței lor. Acesta funcționează pe principiul centralei clasice pe gaz, livrând agentul termic în caloriferele spațiilor adiacente, putând să asigure inclusiv încălzirea în pardoseală.

Citeste si:
Cifre alarmante: 430.000 de români au rămas fără muncă de la...
Cifre alarmante: 430.000 de...

Chiar dacă, în principal, cei care doresc construcția unui șemineu sunt interesați de designul și aspectul acestuia, nu trebuie să ignorăm că e foarte important și din ce materiale este confecționat. Pentru o durată lungă de viață și funcționare eficientă este necesar ca materialele să fie de cea mai bună calitate și montajul să fie realizat de persoane calificate și avizate în acest domeniu. Dacă nu cunoști un meseriaș cu experiență în construcția de seminee ploiesti sau oriunde în țară, îți recomandăm cu căldură să apelezi la serviciile, produsele și specialiștii de la Alego.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Martie 2020 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.