Premierul Ludovic Orban a declarat ca nu exista niciun proiect la Ministerul Muncii care sa prevada cresterea varstei de pensionare si a catalogat aceste informatii drept "fake news".

Ludovic Orban a subliniat ca varsta de pensionare ramane 65 de ani.

Nu. Deci, fake-news-uri marca unei anumite parti. Nu am spus asta. Am spus urmatorul lucru: in anumite domenii, cum sunt educatie, cultura, sanatate, sunt persoane care pot sa lucreze si dupa varsta de 65 de ani, in masura in care isi pastreaza capacitatea de a lucra pana la o varsta, sa zic, pana la 70 de ani. Ceea ce am spus eu este ca trebuie sa li se permita sa decida ei daca lucreaza pana la varsta respectiva”, a afirmat Orban.

In ceea ce priveste educatia, Orban considera ca decizia apartine persoanelor in cauza.

Sigur ca varsta de pensionare ramane 65 de ani, dar decizia daca ei continua trebuie sa le apartina lor, nu cum e cazul educatiei sa li se dea din an in an, daca vrea directorul scolii, pe ochi frumosi, sa il mai lase un an sa vina, sa predea cu ora. Trebuie sa fie decizia cadrului didactic daca vrea sa continue dupa 65 de ani si ce perioada. Daca vrea se pensioneze la 69, sa se pensioneze la 69”, a completat Ludovic Orban, potrivit stiripesurse.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.