Liderul PLUS, Dacian Ciolos, se bucura ca USR va sustine Guvernul Orban si ca, in felul acesta, vor trimite acasa "guvernarea catastrofala a PSD".

"Ma bucur ca partenerii nostri de la USR au gasit calea prin care sa sustina investirea unui guvern care promite ca isi va asuma prioritatile noastre. In felul acesta, raspundem dorintei majoritatii cetatenilor romani de a trimite acasa de urgenta guvernarea catastrofala a PSD si de a crea premisele pentru o guvernare mai coerenta, in interesul oamenilor. Sustinem toate obiectivele enuntate de partenerii din USR in proiectul de acord discutat cu premierul desemnat Ludovic Orban.

Pentru punerea cat mai repede in practica a unora dintre aceste deziderate, noi, cei de la PLUS, credem ca ar trebui ca PNL sa isi ia un angajament scris ca, dupa ce noul guvern va fi instalat, isi va asuma raspunderea in Parlament pe un pachet de patru legi pe care le consideram esentiale: legea privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, legea 'fara penali in functii publice', legea de desfiintare a Sectiei Speciale pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie si legea de abrogare a legii recursului compensatoriu, care a scos din puscarii zeci de mii de infractori periculosi.

De asemenea, este nevoie ca noul guvern sa fie de acord cu negocierea unui calendar clar si realizabil pentru declansarea alegerilor parlamentare anticipate. Nu in ultimul rand, credem ca e util un angajament din partea PNL ca va declansa rapid negocieri cu partidele noastre pentru desemnarea unui candidat credibil din partea Romaniei pentru postul de comisar european.

Noi, PLUS, consideram ca aceste cerinte sunt in deplina concordanta cu ceea ce isi doresc cetatenii romani, iar punerea lor in aplicare tine doar de vointa politica a celor care doresc binele Romaniei. Si mai credem ca o colaborare inceputa acum poate pune bazele unor discutii care pot avea loc intre noi dupa alegerile locale si parlamentare de anul viitor", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.