Presedintele Klaus Iohannis a transmis, printr-un mesaj, ca votul primit de Codruta Kovesi in Consiliul Uniunii Europene este o victorie importanta pentru Romania, cu atat mai mult cu cat a fost obtinut in ciuda opozitiei Guvernului.

"Salut votul acordat astazi in reuniunea Comitetului Reprezentantilor Permanenti ai guvernelor statelor membre pe langa Uniunea Europeana (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg in favoarea candidaturii doamnei Laura Codruta Kövesi pentru pozitia de procuror sef al Parchetului European.

Ma bucur ca votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substantial, fapt care confirma aprecierea pentru pregatirea, experienta si competenta doamnei Kövesi.

Rezultatul de astazi reprezinta o victorie importanta pentru Romania, cu atat mai mult cu cat a fost obtinut in pofida faptului ca Guvernul PSD a incercat permanent sa blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa impotriva coruptiei si in apararea statului de drept.

Asa cum am actionat in acest caz, voi continua sa sprijin romani integri, competenti si profesionisti in functii de conducere la nivelul institutiilor Uniunii Europene", a transmis presedintele Klaus Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.