Politica 6 Iulie 2019 10:09
Andrei Caramitru, membru USR, avertizeaza ca exista un risc "imens" pentru urmatorul guvern, caci PSD va sesiza tot timpul Curtea Constitutionala pe toate legile.

"Atentie mare la CCR si Avocatul Poporului. Risc imens pentru urmatorul guvern!

Ganditi-va ca, de la anul, dupa un vot urias al tuturor, USR/PLUS (si PNL) au mandat sa faca o reforma radicala a statului. Asa ceva se poate face prin legi schimbate si prin OUG-uri punctuale.

Ce se va intampla insa? PSD va sesiza tot timpul Curtea Constitutionala pe toate legile. CCR va spune, fara a avea nici un fundament, ca totul e neconstitutional. La OUG-uri, Avocatul Poporului va sesiza aceeasi CCR care va bloca iar tot.

Din pacate - CCR si avocatul poporului nu pot fi schimbati direct chiar daca ai majoritate in parlament (vor fi in timpul mandatului lor). Va fi un blocaj monstru si nu vom putea face nimic.

Este esential sa schimbam constitutia repede pe temele astea doua. Inainte de a prelua guvernul. Opozitia si Iohannis trebuie sa discute sa gandeasca exact cum sa facem, inclusiv prin referendum-uri in timpul alegerilor prezidentiale, locale si parlamentare. Se poate. Asta e cheia. Insa trebuie inceput ACUM!", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.