Yuppy 26 Mai 2019 16:54 de Clara Vacaru
Presedintele Klaus Iohannis le transmite un mesaj romanilor sa nu isi piarda rabdarea si sa nu renunte la vot „din cauza unui guvern incompetent” si le solicita autoritatilor responsabile sa gaseasca de urgenta solutiile astfel incat toti romanii sa poata vota astazi.

"Dragi romani, oriunde ati vota, in orice oras al lumii sau in orice sat din Romania, nimeni nu va poate bloca dreptul la vot! Va rog, nu va pierdeti rabdarea, nu renuntati la votul dumneavoastra din cauza unui guvern incompetent, care va obliga sa stati la cozi uriase pentru a va exercita un drept constitutional. Va multumesc pentru ca vreti sa faceti o Romanie mai buna! Solicit autoritatilor responsabile cu organizarea scrutinului electoral sa gaseasca de urgenta solutiile astfel incat toti romanii sa poata vota astazi!”, este mesajul transmis duminica dupa-amiaza, pe Facebook, de presedintele Klaus Iohannis.

Mii de romani stau la cozi in strainatate pentru a vota, duminica, unii dintre ei temandu-se ca nu vor reusi sa faca acest lucru, astfel ca le cer rudelor din Romania sa voteze, scrie News.ro.

Reprezentantii mai multor partide au reclamat proasta organizare. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) sustine ca activitatile din sectiile de votare se desfasoara in parametri normali, inregistrandu-se doar ”incidente izolate”. MAE afirma ca au fost situatii punctuale cand au ajuns simultan cinci autocare cu alegatori la aceeasi sectie de votare sau momente cand urnele de vot au fost umplute si s-a asteptat schimbarea lor. MAE precizeaza ca numarul sectiilor de votare amenajate in strainatate este mult mai mare decat la alegerile precedente.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.