Social 9 Mai 2019 13:14
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca va participa la mitinguri pentru a face cunoscut referendumul pe Justitie din 26 mai. In egala masura, in legatura cu alegerile europarlamentare din 26 mai, seful statului a mentionat ca se va decide realmente viitorul Europei, cetatenii avand de ales intre partidele traditionale si cele extremiste, care vin cu sloganuri, dar nu cu solutii, a declarat joi presedintele Klaus Iohannis, la Sibiu, inainte de inceperea Summitului informal al sefilor de stat sau de guvern din UE.

Intrebat daca va participa la mitingurile PNL pentru referendum, seful statului a spus: "Eu voi participa la mitinguri pentru a face cunoscut referendumul, da".

El a dat declaratii jurnalistilor aflati in Piata Mare din Sibiu, inainte de Summitul informal al sefilor de stat sau de guvern din UE.

Iohannis: La aceste alegeri europarlamentare se va decide realmente viitorul Europei

El a mentionat ca este semnatar al Apelului liderilor europeni de Ziua Europei privind participarea la alegerile europarlamentare, scrie Agerpres.

"Sunt printre semnatarii acelui apel si nu intamplator a fost lansat astazi, de Ziua Europei. Toti presedintii din UE, presedintii de state, am semnat un apel prin care ii chemam pe europeni la urne. Aceste alegeri europarlamentare nu sunt alegeri obisnuite. La aceste alegeri se decide realmente viitorul UE. Avem peste tot partide eurosceptice, politicieni populisti, politicieni care nu vor sa continuam in aceasta frumoasa Uniune Europeana. Iar cetatenii europeni sunt chemati sa decida prin vot ce fel de viitor vrem pentru UE. Este clar ca avem de ales intre partide traditionale, partide care vin cu solutii si partide populiste, extremiste, care vin cu sloganuri, dar nu cu solutii. Iata si pentru romani acest vot conteaza si acest vot conteaza si la europarlamentare si la referendum", a punctat seful statului.

Klaus Iohannis a reafirmat ca data de 9 Mai, Ziua Europei, este o zi mare pentru Romania.

"Astazi, de Ziua Europei, Europa vine in Romania. Aici, in centrul Romaniei, de la Sibiu se va decide viitorul UE. (...) Vom decide cum va arata viitorul UE. Avem pregatita o declaratie, declaratia pentru cetatenii europeni - Declaratia de la Sibiu - care va arata ca suntem hotarati, suntem uniti, stim ce vrem, dorim sa ne implicam pentru un viitor foarte bun al Uniunii Europene. O zi foarte importanta pentru Romania, foarte importanta pentru romani. Astazi Europa vine la noi, Romania conteaza, romanii conteaza", a spus presedintele.

Intrebat daca se va regasi pe agenda discutiilor de joi si problema securitatii energetice, Klaus Iohannis a precizat: "Pe agenda strategica, cu siguranta aceasta chestiune se va regasi".

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

"Astazi, banuiesc ca, in cadrul discutiilor, vom aborda, pentru a stabili liniile directoare pentru agenda strategica pentru urmatorul mandat, si chestiuni legate de clima, chestiuni legate de securitatea energetica. Toate acestea vor fi discutate. O sa vedeti in Declaratia de la Sibiu, multe chestiuni vor fi enuntate, dar urmatoarea faza este la Consiliul din iunie, cand stabilim agenda strategica pentru urmatorul mandat", a adaugat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.