Vicepresedintele ALDE Toma Petcu a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa ca, anul viitor va fi unul foarte important pentru Romania, cand va detine presedintia rotativa a Consiliului UE, subliniind ca este foarte important ca, in urmatoarea perioada, tara noastra sa convinga UE ca este un partener corect si loial.

"Noi, ALDE, si sunt convins ca si colegii de la PSD, sustinem in continuare ramanerea in UE. Avem nevoie de UE cum si UE are nevoie de noi dar, cu siguranta, este foarte important ca Romania, in urmatoarea perioada, sa convinga UE ca este un partener corect si loial si acesta este atributul guvernului prin premier si ministrii precum si prin atributiile europarlamentarilor si ale grupurilor politice care sunt reprezentate la nivel european, altfel pierderea va fi pentru Romania, nu pentru PSD si ALDE", a declarat Toma Petcu, potrivit Agerpres.

El a subliniat ca Romania a cunoscut o crestere economica "consistenta si constanta" atat in perioada de preaderare cat si de la aderare pana in prezent, pe care este important sa o mentina.

"Romania are o mare provocare anul viitor, are o ocazie unica, in mandatul PSD si ALDE, sa se afle la presedintia rotativa a Consiliului UE, aceasta presedintie este foarte importanta pentru Romania, nu doar ca reprezentare, ci pentru ca are cateva dosare de inchis si cel mai important este Brexitul si sper ca negocierile si deciziile care se asuma pe perioada Brexitului sa fie foarte favorabile pentru muncitorii Europei in sensul de a putea sa ramana sa munceasca si sa traiasca acolo, sa nu fie nevoiti sa plece de acolo, pentru ca va fi o pierdere de ambele parti, pentru noi ca am obliga cetatenii nostri care doresc sa fie acolo sa plece, pe de alta parte pentru Marea Britanie sa piarda o forta de munca calificata (...) Plecarea Marii Britanii din UE este o pierdere nu doar ca tara, dar este o pierdere prin diminuarea fondurilor alocate catre celelalte tari cu contributia pe care o avea Marea Britanie(...) Noi, alaturi de bulgari, suntem cei care am pornit cel mai tarziu implementarea fondurilor europene si avem nevoie in continuare de aceste fonduri. Sper sa nu ne afecteze", a afirmat Toma Petcu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.