Business14 Noiembrie 201813:07

Lectura de un minut

PSD ia in calcul contestarea la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), prin intermediul agentului guvernamental, a raportului asupra MCV al Comisiei Europene privind Romania, au precizat, pentru AGERPRES, surse social-democrate.

Potrivit surselor citate, o decizie finala nu a fost luata, aceasta varianta fiind deocamdata in analiza.

Marti, Comisia Europeana a recomandat Romaniei, in raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, sa suspende imediat punerea in aplicare a legilor Justitiei si a ordonantelor de urgenta ulterioare si sa le revizuiasca tinand seama pe deplin atat de recomandarile formulate in cadrul MCV, cat si de cele formulate de Comisia de la Venetia si de Grupul de state impotriva coruptiei al Consiliului Europei (GRECO), informeaza Agerpres.

"Evolutiile din ultimele 12 luni din Romania pun sub semnul intrebarii sau dau inapoi unele progrese din ultimii zece ani, motiv pentru care Comisia Europeana a venit cu opt noi recomandari in cadrul raportului MCV pentru Romania", a declarat, la Strasbourg, prim-vicepresedintele executivului comunitar, Frans Timmermans.

Tot marti, Parlamentul European a adoptat rezolutia nelegislativa privind statul de drept in Romania, cu 473 voturi pentru, 151 de voturi impotriva si 40 de abtineri, un text care afirma “profunda preocupare” a eurodeputatilor fata de reforma legislatiei judiciare si penale din Romania si “condamna interventia violenta si disproportionata a fortelor de politie in timpul protestelor de la Bucuresti” din luna august.

Citeste si:
Klaus Iohannis: Este importanta dezvoltarea relatiei cu Israelul
Klaus Iohannis: Este...



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.