"Motivul principal pentru care oamenii nu au venit astazi la vot este confiscarea acestui referendum de catre Liviu Dragnea (...) Foarte multi romani, care ar fi fost favorabili temei acestui referendum, nu au venit la vot tocmai pentru a-i da o palma lui Dragnea si pentru a se feri sa ii faca vreun serviciu lui Liviu Dragnea. Asta este motivul esential pentru care prezenta la vot a fost atat de scazuta", a sustinut Orban intr-o conferinta de presa.

Totodata, Orban i-a indemnat pe romani sa se prezinte masiv la urmatoarele alegeri.

"Ii respectam si ii intelegem pe fiecare dintre cetatenii romani care astazi au preferat sa dea o palma PSD si lui Liviu Dragnea si sa nu vina la vot pentru a nu ii face niciun fel de serviciu lui Liviu Dragnea. Ii indemn, in schimb, pe cei care astazi au vrut sa dea acest vot de blam partidului de guvernamant ca la viitoarele alegeri sa se prezinte masiv la vot, pentru ca numai o prezenta masiva la vot poate sa duca la indepartarea de la putere a acestui partid nociv pentru Romania", a spus Orban.

Sectiile de votare pentru referendumul privind redefinirea familiei s-au inchis duminica seara, la ora 21:00, iar pana la ora 19,00 au votat 18,87% dintre alegatori, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central.