Social 11 August 2018 20:51
Protestul din 10 august nu poate fi considerat o manifestatie a Diasporei intrucat au fost prezenti numai 2.000 de romani veniti din strainatate, ci o actiune antidemocratica la care au participat, din culise, presedintele si liderii opozitiei, a declarat presedintele PSD Diaspora, Lilla Debelka, citata intr-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, valul de incitari la violenta de pe retelele online de comunicare si lipsa de asumare din ultimul moment a organizarii protestului demonstreaza premeditarea violentelor, care s-au manifestat regretabil, cu sprijinul liderilor formali si spirituali ai evenimentului.
"In timpul protestului, USR si-a facut campanie, strangand semnaturi pentru initiativa 'Fara penali', iar Klaus Iohannis a avut o interventie publica inadmisibila si incompatibila cu calitatea de Presedinte al Romaniei. Ignorand atributia sa de mediere, Iohannis a condamnat institutia Jandarmeriei care asigura ordinea publica, fara o analiza oficiala echilibrata, si a incitat la violenta si huliganism. Presedintele a devenit, astfel, complice la subminarea autoritatii institutiilor statului si la tentativa de rasturnare a ordinii de drept", a sustinut presedintele PSD Diaspora.
Totodata, conform aceleiasi surse, Lilla Debelka a condamnat actele de violenta asupra jandarmilor si actele grave de huliganism, prin incendierea spatiilor din zona Victoriei si vandalizarea Muzeului Antipa.
"Potrivit lui Iohannis, protestatarii violenti ar fi trebuit sa fie lasati sa intre in Palatul Victoria si sa decimeze Jandarmeria! Am asistat ieri asadar, dar si cu multe zile inaintea protestului, la o instigare pe scara larga impotriva Guvernului, a premierului, a PSD. Foarte grav este ca au fost acte de instigare impotriva membrilor si simpatizantilor PSD. Acestea au venit din partea lui Iohannis, a liderilor opozitiei - Orban, Ciolos, a unor reprezentanti ai societatii civile", afirma presedintele PSD Diaspora.
In acelasi comunicat, Lilla Debelka mentioneaza ca Politia trebuie sa cerceteze cine a organizat protestul si cine a instigat la violenta, iar "SRI este obligat sa informeze despre gruparile violente, in special despre prezenta galeriilor de fotbal, daca pretinde ca nu s-a implicat in acest protest".

"Oamenii din spatele protestului din 10 august au cerut pur si simplu pulverizarea democratiei, iar destabilizarea statului de drept nu este altceva decat destabilizarea Romaniei", a conchis Lilla Debelka.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.