Social 8 Iulie 2018 16:44 de Clara Vacaru
Presedintele Klaus Iohannis a vizitat, duminica, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN) si a fost interesat mai ales de modul de ingrijire a pacientilor si de cercetarea din cadrul unitatii medicale.

Vizita presedintelui la Institutul Oncologic a durat aproximativ 35 de minute, iar la plecare el nu a dorit sa faca declaratii presei.

Directorul medical al IOCN, Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat ca presedintele a vizitat mai multe sectii.

"A vizitat sectii clinice si neclinice, in zona de medicina nucleara, imagistica, anatomie patologica, cercetare si chirurgie. A fost limitat de timpul domniei sale. L-a interesat in primul rand ingrijirea pacientilor, atat din punct de vedere al calitatii, cat si al numarului de pacienti, infrastructura si resursa umana care deserveste institutul. Presedintele a fost foarte impresionat de ceea ce a vazut, era bine informat despre institut. (...) A fost foarte, foarte impresionat de partea de cercetare, domnia sa fiind fizician intelege foarte bine multe dintre procesele care se petrec acolo", a spus Patriciu Achimas-Cadariu.

La IOCN, presedintele Klaus Iohannis a fost insotit de primarul Emil Boc, iar la intrarea si la iesirea din unitatea medical a fost asteptat de un grup de circa 20 de persoane care au scandat "Clujul va sustine" si "Uniti salvam toata Romania".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.