USR va organiza, pe 28 februarie, o dezbatere pe tema votului prin corespondenta, cu participarea reprezentantilor institutiilor competente in domeniu si a societatii civile interesate, informeaza un comunicat al partidului. 

Potrivit sursei citate, reforma electorala a fost si este una dintre prioritatile majore ale USR. Dupa reducerea numarului de semnaturi necesare candidaturilor si a pragurilor electorale, USR propune acum imbunatatirea votului prin corespondenta.

"Ideea pe care am mers este extinderea acestei modalitati alternative de vot si la romanii din tara, nu doar din strainatate, la parlamentare si la alegerile prezidentiale. Modificarile si completarile sunt substantiale, fiind facute la nu mai putin de 3 legi. Ele includ si facilitarea votului persoanelor care traiesc in strainatate, fara forme legale", a declarat Matei Dobrovie, deputat USR si initiator al propunerii legislative, potrivit Agerpres.

El a afirmat ca USR isi doreste ca aceasta lege sa poata fi aplicata la alegerile prezidentiale din 2019, "astfel incat sa nu mai existe cozi uriase la sectiile de votare si restrangeri ale dreptului la vot".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.