Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a sustinut un discurs in cadrul Sedintei solemne comune a Parlamentului dedicate omagierii personalitatii Majestatii Sale Regele Mihai I.

"Este, astazi, a treia oara cand Regele Mihai I este prezent in Parlamentul tarii. Constatarea este surprinzatoare pentru un monarh constitutional, a carui autoritate a izvorat din vointa nationala exprimata in Parlament. (...)

Astazi, pentru a treia oara in istorie, regele este din nou in Parlamentul Romaniei, alaturi de noi si in mijlocul nostru. Este prezent in gandul nostru, in credinta noastra in democratie, in sperantele pe care ni le punem in viitorul natiunii noastre. De aceasta data, Mihai al Romaniei nu va mai parasi Parlamentul. Va ramane pentru totdeauna in memoria noastra ca o sursa vie de inspiratie, ca un reper moral de neclintit, ca un indemn permanent la curaj si la tarie de caracter

Nu i-a fost dat Regelui Mihai sa poarte, in imprejurari oficiale, Coroana de Otel a Romaniei si nici sa stea pe tronul regal intr-o ceremonie solemna. Am insa convingerea ca Regele poarta acum pe frunte, in Imparatia cerurilor, cununa celor drepti. Dupa cum am certitudinea ca aici, pe pamant romanesc, memoria noastra colectiva va fi de acum inainte tronul pe care Mihai I al Romaniei va ramane pururi asezat", a declarat presedintele Senatului, citat de romaniatv.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.