PNL anunta initierea motiunii de cenzura si organizarea de proteste in strada, urmare a masurilor fiscale adoptate de Guvern. Presedintele PNL, Ludovic Orban spune ca, pentru motiunea de cenzura, se va apela la ”sustinerea fiecarui partid politic si a fiecarui parlamentar”.

Ludovic Orban a spus ca felul in care actioneaza Guvernul ”impune ca necesitate depunerea motiunii de cenzura”.

”Vom apela la sustinerea fiecarui partid politic si a fiecarui parlamentar”, a precizat presedintele PNL.

El a anuntat ca liberalii vor protesta in toate formele fata de masurile adoptate de Guvern, inclusiv prin marsuri si mitinguri. ”Suntem solidari cu toti cei care isi apara, munca, salariul, viitorul si nu accepta sa fie furati de acest Guvern”, a mai declarat Orban, potrivit News.ro.

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a spus ca ceea ce face Guvernului este ”o bataie de joc” si o ”harababura fiscala”.

Citeste si:
Cîțu: „Vreau ca emblema acestui Guvern să fie construcția de...
Cîțu: „Vreau ca emblema,...

La randul sau, vicepresedintele PNL Florin Citu a afirmat ca ”se desavarseste genocidul impotriva economiei Romaniei”, ca ”PSD a inceput un razboi cu romanii” si urmareste ”scoaterea Romaniei din UE”.

Conform Constitutiei, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere. Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea in Parlament.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.