Alina Gorghiu si-a depus mandatul de la sefia Partidului National Liberal, dupa rezultatele inregistrate la alegerile din 11 decembrie.

Liderii de organizatii PNL care au obtinut rezultate peste media nationala a partidului la alegerile parlamentare au fost convocati la o sedinta luni seara, la ora 18.00, la sediul central al formatiunii. Motivul sedintei era gasirea unei solutii de compromis pana la congresul de anul viitor, cand va fi aleasa noua garnitura de lideri ai formatiunii.

Alina Gorghiu a demisionat insa inainte de aceasta sedinta. Ea facut anuntul intr-o conferinta de presa, fara sa raspunda la intrebari.

Gorghiu a precizat ca mai sunt si alte persoane din conducerea partidului si lideri de filiale care au decis sa isi asume rezultatul de la alegeri.

„Inca de ieri am avut discutii cu colegii, liderii din teritoriu, conducerea centrala si pentru mine nu exista alt gest decat depunerea mandatului”, a declarat Alina Gorghiu.

De asemenea, ea a mai anuntat ca maine la 12:00 Biroul Politic National pentru a convoca Conventia Nationala. Totodata, va fi stabilita conducerea interimara a partidului.

Potrivit rezultatelor partiale dupa numararea a 82 la suta din voturi, PNL a obtinut la Senat 20,34% din voturi, iar la Camera Deputatilor 19,99%, scrie Digi24.

Discursul Alinei Gorghiu:

„Doresc, in primul rand, sa multumesc, inca o data electoratului de dreapta pentru voturile pe care ni le-a acordat. Cred in continuare ca oferta electorala a PNL a fost una buna, atat in ceea ce priveste candidaturile, cat si in privinta programului electoral.

Cu toate acestea votul a fost covarsitor pentru PSD. Le recunoastem victoria. Au un program de guvernare pe care trebuie sa si-l puna in aplicare. Le urez sa aiba capacitatea sa-si indeplineasca toate promisiunile. Noi vom face opozitie si ne vom asigura ca viitorul guvern isi va respecta promisiunile pentru care a fost votat.

Am avut o discutie cu liderii partidului si i-am informat ca nu exista alt gest decat depunerea mandatului meu de Presedinte. A fost o onoare pentru mine sa fiu liderul acestui partid, doi ani de zile. Va asigur ca e un partid puternic care va trece cu bine peste acest nedorit rezultat. De altfel, si alti lideri din conducerea partidului isi asuma demisia.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Astazi dupa-amiaza voi avea o intalnire cu Presedintii de filiale, iar maine am convocat Biroul Politic National.

Le voi propune colegilor mei convocarea Conventiei pentru a stabili cat mai repede noua conducere. Conventia trebuie sa ofere un nou start, stabilitate si coerenta actului politic din interiorul partidului nostru. Putem sa o organizam la inceputul lunii februrarie.

Maine in cadrul BPN se va decide formula de interimat.

Obiectivul este ca PNL sa ramana solidar si sa devina o opozitie puternica la PSD pentru ca stim cu totii cum se comporta PSD la guvernare. Pentru asta, este insa nevoie de o conducere legitim aleasa si de performanta electorala.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.