Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, in fata clubului Colectiv, ca la un an de la aceasta tragedie unele lucruri s-au schimbat in bine, dar au ramas restante, afirmand ca si-ar fi dorit ca pana acum sa se afle "cine s-a facut vinovat" de incendiul din Colectiv.

"Acum, dupa an an de zile, tragem linie, vedem ca unele lucruri s-au schimbat in bine. Verificarile sunt mai clare, mai dese, la astfel de locatii unde se organizeaza evenimente, exista proceduri mai clare intr-o serie de domenii. Alte lucruri inca nu s-au schimbat, dupa parerea mea, suficient de mult. Mi-as fi dorit ca dupa un an de zile sa stim totusi cine s-a facut vinovat de acest accident teribil", a spus presedintele.

Seful statului a adaugat ca societatea s-a schimbat in ultimul an, iar oamenii au devenit mult mai "constienti". "Oamenii, pe buna dreptate, se uita atent la locurile unde merg pentru diferite spectacole. Societatea civila si-a ridicat vocea si a cerut schimbari, pe buna dreptate. Toate acestea se intampla si cred ca sunt unele semne bune", a spus el.

Klaus Iohannis a mai afirmat ca Romania are datoria sa nu uite aceasta tragedie si sa o comemoreze. "Sa nu-i uitam niciodata pe cei care nevinovati au murit aici in Colectiv, dar in acelasi timp avem datoria sa facem tot ce putem pentru cei care au fost aici si au supravietui, sunt raniti. Sunt 128 de oameni care au nevoie nu doar de compasiune, au nevoie de tratament, au nevoie de consiliere, de empatie si suntem datori sa ne ocupam de aceste lucruri", a spus seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis a venit, duminica dimineata, in fata clubului Colectiv, unde a depus o coroana de flori si a pastrat un moment de reculegere in memoria celor 64 de victime ale tragediei care a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns in fata clubului la ora 9.00, acolo unde deja mai multi oameni au depus flori si au aprins lumanari.

Seful statului a depus o coroana de flori, a aprins o lumanare si a pastrat un moment de reculegere.

Iohannis a anuntat ca, la ora 10.00, va fi organizata o slujba de pomenire la biserica Palatului Cotroceni.

"Am tinut sa vin astazi sa aduc un omagiu celor 64 de victime ale tragediei de la Colectiv. Pentru ei, am organizat la Cotroceni, la biserica din Cotroceni, o slujba de pomenire la ora 10.00, unde vor participa si supravietuitori si rudele ale celor care au fost in Colectiv", a spus Iohannis, la sosirea la clubul Colectiv.

Citeste si:
5 lucruri pe care să le faci până la finalul anului
5 lucruri pe care să le faci...

Pe 30 octombrie 2015, formatia rock Goodbye to Gravity isi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert in Colectiv. In urma incendiului care a izbucnit in clubul bucurestean si-au pierdut viata patru dintre cei cinci membri ai trupei, alaturi de jurnalisti si fani. In afara celor 64 de tineri decedati, peste 160 de oameni au fost raniti in incendiu, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.