Consilierul local in Sectorul 1 a precizat ca Uniunea Salvati Bucurestiul (USB) limitarea numarului de parlamentari la 300, dintre care 100 pentru Senat si 200 pentru Camera Deputatilor.

"In ideea ca nu schimbam acum structura bicamerala, cerem limitarea numarului de parlamentari la maxim 300, din care 100 pentru Senat si 200 pentru Camera Deputatilor. Propunem cate doi senatori si 4 deputati pentru fiecare judet, sector al Bucurestiului si Diaspora.

Cerem ca parlamentarii sa munceasca efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana si sa nu aiba decat maxim 5 saptamani de vacanta pe an, la fel ca restul angajatilor.
SUA au 535 parlamentari la o populatie de peste 300 milioane locuitori, in timp ce Romania are 588 de parlamentari pentru numai 20 milioane de locuitori.

Un parlament mai mare nu aduce beneficii. In Romania post-1990, procesul legislativ a fost in fapt preluat de Guvern, care legifereaza prin Ordonante de Urgenta, fenomen necunoscut in SUA. Intre 2003-2014 au fost emise 1548 ordonante de urgenta, in medie 145 OUG pe an, sau o situatie de urgenta la fiecare 2,5 zile.

Numarul si costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populatia Romaniei. Numarul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputatilor si Senatului, pensiile si avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul.

Prin aceste masuri propuse, vrem sa evitam hei-rupismul permanent, vrem ca procesul legislativ sa se desfasoare in Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG sa nu mai fie folosite decat in cazuri cu adevarat exceptionale", a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.