Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, inaintea sedintei Comitetului Executiv al PSD, ca nu mai poate face echipa cu presedintele executiv Valeriu Zgonea, dar a sustinut ca nu va incerca sa influenteze decizia colegilor din partid.

Intrebat daca mai poate face echipa cu Zgonea, dupa ce acesta i-a cerut demisia, Dragnea a raspuns: "Categoric, nu!"

Liviud Dragnea a mai spus ca nu va incerca sa influenteze in niciun fel decizia CExN in privinta unei sanctiuni a lui Valeriu Zgonea. "Colegii mei vor decide ce se va intampla (...) Nu o sa am niciun punct de vedere", a comentat liderul PSD.

La sedinta si-a facut aparitia si Valeriu Zgonea care a spus ca isi mentine pozitia exprimata anterior si va face declaratii de presa dupa CExN.

Luni, la finalul Biroului Permanent National al PSD, Dragnea a spus ca "Zgonea nu mai e o prioritate" si ca partidul trebuie sa se reconecteze la campania electorala.

"Eu nu i-am cerut lui Valeriu Zgonea sa demisioneze din nicio functie. Pentru mine din acest moment si pentru cea mai mare parte a partidului, Valeriu Zgonea nu mai este o prioritate acum. Acum avem prioritate zero pregatirea candidatilor, pregatirea campaniei electorale si castigarea alegerilor locale. (…) Ceea ce m-a interesat pe mine a fost sa depasim ziua de vineri, si am depasit-o bine si acum membrii nostri de partid, simpatizanti, sunt reconectati la pregatirea campaniei electorale. (...) Pana miercuri sunt patru, cinci zile in care adrenalina scade si vom avea o discutie asezata si despre acest subiect" a declarat Dragnea.

Intrebat daca au fost colegi care au cerut excluderea lui Valeriu Zgonea din partid, liderul PSD a spus ca i-a rugat pe social-democratii sa se abtina de la comentarii publice pe aceasta tema.

"Eu i-am rugat pe colegii mei sa incerce foarte mult sa se abtina sa mai iasa in spatiul public cu astfel de discutii pentru ca, din nefericire pentru toti romanii, am avea despre ce sa discutam: despre neperformanta din ce in ce mai evidenta a actualului guvern, despre faptul ca de abia acum premierul Ciolos a cerut demisia ministrului Fondurilor Europene, in conditiile in care suntem deja in aprilie si Romania risca sa piarda foarte multi bani. (...) I-am rugat sa se abtina, ce avem de discutat, discutam in partid. Am vazut vineri domnul Zgonea se gandeste pana luni, astazi face invitatii pentru a i se retrage sprijinul politic. Eu nu intentionez sa fac lucrul acesta pentru ca vreau ca in aceste doua zile toti sa se reconecteze la campanie. Vom vedea miercuri. Avem alte prioritati. Sa discutam despre ofertele candidatilor nostri. Atunci o sa am o reactie in functie de ce zic colegii", a mai spus presedintele PSD.

Citeste si:
Cum poți crește coeziunea dintre angajați pe termen lung – 4...
Cum poți crește coeziunea...

Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a precizat, luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National al partidului, ca se va supune deciziei Comitetului Executiv care va avea loc miercuri, reafirmand ca nu a venit cu functiile de acasa, ci a fost ales de colegii sai, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit unor surse, la Comitetul Executiv se va cere excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea. Presedintele executiv al PSD este cel care i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, ca urmare a deciziei definitive privind condamnarea sa, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul Referendumului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.