PDL a strans pana in prezent 90 de semnaturi pentru motiunea de cenzura "Guvernul Ponta III - Romania fara viitor!" si mai are nevoie de 54 pentru a o depune la Parlament, a declarat, miercuri, prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul, aratand ca PNL are 48 de ore pentru a o semna.

"Pana in prezent, PDL a adunat 37 de semnaturi de la Camera Deputatilor din partea PDL, 20 de semnaturi de la Senat de la colegii din PDL, 19 semnaturi ale celor neafiliati, 14 semnaturi de la colegi din PPDD. In total, am adunat 90 de semnaturi, mai avem nevoie de 54 de semnaturi pentru a putea depune aceasta motiune de cenzura in Parlament. Prin urmare, PNL mai are inca 48 de ore la dispozitie sa decida unde se afla, in opozitie sau la putere", a declarat Andreea Paul, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

Ea a aratat ca, daca liberalii nu semneaza motiunea de cenzura, atunci acestia "confirma ceea ce se intampla acum, ca sunt la putere, prin intermediul functiilor in structurile statului din teritoriu, ca raman la putere pentru a fi aparati de justitie".

"PDL a initiat motiunea de cenzura «Guvernul Ponta III - Romania fara viitor!». Cine nu face motiune de cenzura la o angajare de raspundere a Guvernului format acum din PSD, UDMR, PC si UNPR nu este in opozitie! Cine nu participa la consensul politic al opozitiei este cu un picior la putere!", a mai spus Paul.

Ea l-a criticat pe liderul PNL Crin Antonescu, care spunea ca programul de guvernare "este prea neserios pentru a se deranja sa semneze o motiune de cenzura".

"Ieri a devenit clar pentru toata lumea ca PNL sustine noul Guvern Ponta III, sustinere mascata in spatele ironiilor lui Crin Antonescu la adresa fostului sau coleg de guvernare. Pe fata liderul PNL se declara neajutorat, ne spune ca programul de guvernare este prea neserios pentru a se deranja domnul Antonescu sa scrie sau sa-si puna semnaturile pe o motiune de cenzura", a adaugat Andreea Paul.

In legatura cu intentia PNL de a depune o motiune de cenzura in viitor pe tema masurilor economice, Andreea Paul a aratat ca in Parlament sunt o serie de proiecte de lege initiate de PDL privind diminuarea TVA , a cotei unice si eliminarea taxei pe stalp si din acest motiv nu trebuie o motiune de cenzura pe aceasta tema, ci doar ca proeictele de lege respective sa fie adoptate de forul legislativ.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.