Vasile Blaga i-a adresat o scrisoare deschisa lui Crin Antonescu, in care il acuza ca "in goana dupa o functie de vicepremier" si in "dorinta obsesiva" de a deveni presedinte a "paralizat guvernarea" si ii transmite ca, daca vrea cu adevarat masuri de dreapta, motiunea de cenzura a PDL il asteapta.

"Am fost cu totii martorii metamorfozei la care ati fost supus in ultima perioada. Suntem constienti de faptul ca presiunile politice la care sunteti supus determina in propria dumneavoastra persoana renasterea liberalismului si a doctrinei dreptei. Ceea ce, insa, nu putem intelege este de ce tocmai acum v-ati amintit de scaderea CAS, acum cand sunteti cu un picior afara din Guvern, si nu cand ati guvernat efectiv. De ce scaderea CAS nu a fost operata in aproape 2 ani de guvernare, atata vreme cat ministru al Muncii a fost si este inca un liberal, cel putin in acte?", afirma Vasile Blaga in scrisoarea adresata presedintelui PNL, transmite MEDIAFAX.

Vasile Blaga mai precizeaza ca, daca tot a cerut, "ipocrit", scaderea CAS, Crin Antonescu ar trebui sa ii ceara "tovarasului sau de guvernare" si celelalte masuri de relansare economica - scaderea cotei unice la 12%, relansarea politicilor de investitii si masuri active pentru crearea de noi locuri de munca".

"Nu sunteti credibil, domnule Antonescu. V-ati afisat saptamana aceasta ca un aparator al justitiei, prin recomandarea pe care ati facut-o colegilor liberali de a vota pentru ridicarea imunitatii deputatului PSD Vlad Cosma. Ce uitati, insa, este istoria recenta: atacul reprobabil la adresa democratiei si statului de drept din vara lui 2012, votul rusinos din martea neagra si, lucru care este in desfasurare, mentinerea senatorului Tudor Chiuariu, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare, in functia de membru in Comisia juridica a Senatului Romaniei, in functia de senator, dar si de membru PNL", ii transmite Vasile Blaga lui Antonescu.

Potrivit liderului PDL, faptul ca Antonescu "se erijeaza in aparatorul justitiei este, in acest moment, o insulta pentru noi toti, o insulta la adresa Romaniei, Europei si lumii intregi".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Blaga il mai acuza pe Antonescu ca, desi s-a declarat in ultimele zile "un luptator" impotriva legii amnistiei si gratierii, a creionat "cu propriul aparat o constitutie rusinoasa, neconstitutionala si ilegala".

"Vreti legalitate? Atunci renuntati la aceasta ciorna pe care, cu mandrie perfida, ati numit-o Constitutie. Jocul dumneavoastra de imagine este de nivelul teatrului Tandarica si nu reuseste sa impresioneze nici macar un scolar novice in ale politicii", mai arata Vasile Blaga.

Potrivit presedintelui PDL, "in goana dupa o functie de vicepremier pentru PNL si in dorinta obsesiva de a deveni presedintele Romaniei", Crin Antonescu a "paralizat guvernarea".

"Ministerele cheie ale guvernului sunt blocate de saptamani in sir. Daca va doriti cu adevarat justitie si masuri de dreapta care sa va reconfirme ideologia de mult abandonata, la Grupul PDL din Camera Deputatilor va asteapta motiunea de cenzura a PDL impotriva guvernului Ponta. Poftiti, nu va sfiiti. Noi am semnat-o deja", se mai precizeaza in scrisoarea deschisa semnata de liderul PDL.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.