PDL solicita Guvernului Ponta ca la rectificarea bugetara sa nu ia bani de la Educatie si cere ministrului Educatiei sa faca public raportul privind starea invatamantului romanesc si sa-l prezinte Parlamentului, asa cum prevede legea, a declarat, miercuri, vicepresedintele PDL Raluca Turcan.

Turcan a spus, intr-o conferinta de presa, ca o rectificare negativa a bugetului Educatiei ar putea pune in pericol si mai mult proiectele din acest sector, aflat la limita subzistentei.

Potrivit MEDIAFAX, ea a mai spus ca ministrul Educatiei trebuia, conform legii, sa prezinte in Parlament raportul privind starea invatamantului romanesc, dar acesta nu a aplicat legea nici in 2012, nici in 2013.

Turcan a mai spus ca ministrul nu a indeplinit nici cerintele Consiliului Uniunii Europene si nu a elaborat nici o strategie pentru cresterea calitatii invatamantului superior.

Ea a aratat ca ministrul nu a numit membrii Consiliului National de Cercetare Stiintifica si a dat dovada de "incoerenta in aplicarea legii, lipsa de viziune si pompierism in gestionarea ministerului".

"PDL solicita guvernului Ponta ca la rectificarea bugetara sa nu ia bani de la educatie. PDL cere ministrului Educatiei sa faca public raportul privind starea invatamantului romanesc si sa-l prezinte Parlamentului, cum prevede legea. In caz contrar, ministrul trebuie sa-si prezinte demisia", a spus Turcan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.