Presedintele francez Emmanuel Macron va face ''anunturi importante'' la inceputul saptamanii urmatoare, a indicat duminica purtatorul de cuvant al guvernului, Benjamin Griveaux, la o zi dupa protestele nationale violente ale ''vestelor galbene'' impotriva costului mare al vietii, relateaza agentia Reuters.

''Presedintele Republicii va face desigur anunturi importante'', a declarat Griveaux la televiziunea LCI. El nu a oferit detalii despre data precisa sau continutul anunturilor pe care le va face Macron.

Inalti reprezentanti francezi, aliati ai lui Macron, afirmau vineri ca presedintele se va adresa natiunii la inceputul saptamanii urmatoare.

Macron a anulat deja o preconizata crestere a taxei pe combustibil, dar demersul sau nu a reusit sa puna capat miscarii de protest a ''vestelor galbene'', care cer taxe mai mici, salarii minime mai mari si conditii mai bune de pensionare.

Intr-un interviu la postul de radio Europe-1, citat de AFP, Griveaux a pledat duminica pentru gasirea de solutii ''aproape pe masura'' in criza ''vestelor galbene'' si a facut apel la intreprinderi sa contribuie si ele.

''Solutiile pe care trebuie sa le gasim trebuie sa tina cont de realitatea fiecarui individ. Aceasta sa fie aproape pe masura. Maniile exprimate sunt uneori de natura diferita de la un teritoriu la altul'', a afirmat Griveaux, potrivit Agerpres.

''Sunt manii care trebuie intelese. Si este dur sa le intelegi dintr-un birou parizian'', a subliniat purtatorul de cuvant al guvernului, la o zi dupa cea de-a patra sambata de mobilizare a ''vestelor galbene''.

Intrebat la televiziunea LCI in legatura cu o eventuala contributie a intreprinderilor pentru gasirea de solutii la puterea de cumparare, Griveaux a facut apel ca ''fiecare sa-si asume responsabilitatile''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.