Afirmatia cu privire la admiterea Bulgariei in Schengen in 2019, pentru inceput fiind vizate doar frontierele aeriene, ar fi fost facuta la o intalnire cu Tvetan Tvetanov, lider al partidului politic GERB, care a avut loc la Bruxelles si a avut ca tema situatia politica din Europa.

Manfred Weber, lider al grupului PPE, a declarat in septembrie, in plenul PE, ca schimbarile din justitie afecteaza nu doar candidatura Romaniei la spatiul Schengen, ci si pe ale Bulgariei si Croatiei, solicitand autoritatilor de la Bucuresti "sa inceteze sa puna in pericol lupta impotriva coruptiei"

Vreau sa subliniez ca spatiul Schengen aduce mai multa, nu mai putina securitate. De aceea cerem Consiliului sa faca pasii urmatori pentru a include Bulgaria si Croatia in Schengen. Au asteptat mult timp si este timpul sa actionam. Si mai vreau sa cer Guvernului Romaniei sa inceteze sa puna in pericol lupta impotriva coruptiei, pentru ca aceasta situatie afecteaza procesul luarii de decizii in cazul Bulgariei si Croatiei", a declarat Manfred Weber, potrivit News.ro.