Zodia Pești începe pe 19 februarie și durează până pe 20 martie. Nativul face parte din categoria semnelor zodiacale de apă, alături de Rac și Scorpion. Planeta care guvernează Peștii este Neptun, cel care le și dă anumite trăsături precum intuiție, puterea premoniției, sensibilitate și naivitate.

Complex și prietenos, nativul din zodia Pești este un visător, drept urmare întâmpină dificultăți în a fi practic. Pe de altă parte, sensibil, comod și bonom, este dispus să se sacrifice pentru alții. El îi înțelege foarte bine pe cei din jur și poate ieși din situații critice rapid. Practic, Peștii alunecă printre degete. Lor nu le poți impune nimic, dar îi poți atrage subtil pe o anumită autostradă. Semnul este numit deseori „Infernul zodiacului”, căci, dincolo de dramatismul exagerat, are o mică doză de adevăr. Cât despre sănătate, sunt predispuși la infecții și afecțiuni ale picioarelor, îndeosebi ale gleznelor. De asemenea, intestinele sunt sensibile. Șocurile îi pot duce la depresii sau dezechilibre.

Top 10 calități


  • onestitate și simț al dreptății;

  • pendularea între idealism și pragmatism;

  • situarea preponderent la extreme;

  • susceptibilitate;

  • adaptabilitate la diverse medii și situații;

  • alternanță de stări euforice cu stări de disperare;

  • sensibilitate artisitică și creativitate;

  • compasiune și preocupare pentru binele altora;

  • creativitate în toate sensurile;

  • refuzul categoric de a renunța;

Zodia Pești este o zodie mutabilă, schimbătoare și generatoare de modificări. Cei doi pești reprezentați înotând în direcții opuse relevă caracterul profund dual al acestei zodii, așa cum este și zodia Gemeni ori nativii Balanței. Unii dintre Pești înoată în sensul curentului, găsindu-și astfel drumul. Ceilalți se duc împotriva curentului, având de înfruntat multe obstacole. Se mai spune că simbolul Peștilor ar reprezenta moartea și reîncarnarea, iar cei născuți sub acest semn zodiacal sunt fascinați de ceea ce ascunde universul, dincolo de limitele pe care le cunoaște omenirea până în acest punct.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Mai 2021 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.