La finalul celei de-a doua editii a DEV.PLAY, conferinta a industriei de game development din Europa de Est organizata de RGDA, s-au decernat premiile pentru cele mai bune si promitatoare jocuri romanesti. Astfel, in cadrul competitiei DEV.PLAY 2017 Indie Expo Awards, jocul Raiders of The Lost Island a obtinut premiile Best Design si Best Game of the Show. Jocul Yaga a obtinut premiul Best Visuals si a castigat competitia Nordic Game Discovery, organizata de una din cele mai importante conferinte de gamedev din lume.

Raiders Of The Lost Island, creatie a lui Alexandru Simion, este un joc de PC pentru maxim patru prieteni. Ei trebuie sa exploreze o insula care se scufunda, amenintata constant de valuri din ce in ce mai mari. Jucatorii trebuie sa adune resursele necesare pentru a construi o barca si sa se salveze. Pe insula se gasesc o multime de resurse: banuti de aur, pietre pretioase si cele mai scumpe diamante. Aceste tentatii vor pune la test prietenia celor patru exploratori, deoarece chiar daca cei patru reusesc sa plece de pe insula, cel care este cel mai bogat va avea titlul de conducator al grupului.

YAGA, dezvoltat de Breadcrumbs Interactive, este un joc de actiune de tip RPG cu elemente inspirate din folclor. Personajul principal este un fierar care este trimis intr-o serie de provocari de catre un rege invidios. Personajul trebuie sa treaca de toate obstacolele intalnite pe drumul prin lumea plina de credinte pagane, superstitii, creaturi si spirite din mitologia si folclorul Europei de Est. In tot acest timp, trebuie sa aiba grija si de reputatia lui si sa isi imbunatateasca arsenalul de arme si unelte din atelierul propriu.

Ambele jocuri vor fi lansate pe parcursul anului viitor

Potrivit unui comunicat remis 9am, in cadrul Indie Expo au fost prezente, pe langa cele doua jocuri premiate, si urmatoarele studiouri cu ale lor creatii: Unbound (Alien Pixel Studios/SquareHeads Games), joc nominalizat la categoria Game Design, Interrogation (Critique Gaming), Airframe (Omnidream Creations), The Mirror Circle (Big Blue Studios), Second Hand: Frankie’s Revenge (Rikodu), joc nominalizat la categoriile Game Design si Best Game of the Show, Rumble League (Lorraine), Gray Dawn (Interactive Stone), joc nominalizat la categoriile Best Visuals si Best Game of the Show,

Historian (Sadpaw), Gorescript (Amused Sloth), Roam the World (Gravity Pixels), Boom Squad (PVP Studio), Azuran Tales: The Outpost (Tiny Trinket Games), Battle Storm (Beeast Games, Republica Moldova), Fear Land (Horia Poradici), Gibbous: A Cthulhu Adventure (Stuck in a Attic), joc nominalizat la categoria Best Visuals, MMA Rivals (Eskape2Play, Bulgaria), Marble Land (Devious Tech).

Citeste si:
Ce jocuri de cazino ai putea alege în funcție de zodie
Ce jocuri de cazino ai putea...

A doua editie a DEV.PLAY a avut loc pe 11-12 septembrie 2017 la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City si a strans aproximativ 430 de invitati din Romania si strainatate. DEV.PLAY este conferinta industriei de game development din Europa de Est, organizata de RGDA (Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri din Romania). Editia din acest a venit cu multe oportunitati pentru dezolvatorii indie si cu o serie de speakeri internationali aflati in premiera in tara noastra. Mai multe detalii despre DEV.PLAY 2017 by RGDA se gasesc aici. Majoritatea prezentarilor vor putea fi vizionate in curand pe canalul de Youtube al conferintei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.