Etapa finala a primului turneu national de League of Legends i-a adus fata in fata pe Great! Team si Nexus Gaming, acestia din urma fiind si cei care au plecat acasa cu titlul de campioana nationala. Evenimentul organizat de Riot Games si ESL Romania a reunit peste 200 de echipe de jucatori profesionisti sau simpli impatimiti ai celebrului joc online.

Primul mare turneu de League of Legends din Romania, adus in premiera in tara noastra de Riot Games si ESL Romania, a reunit fata in fata, pe langa jucatori profesionisti, cu experienta in turnee internationale, si o serie de tineri fani ai celebrului joc, aflati pentru prima oara intr-o competitie profesionista de esports. Dintre cele peste 200 de echipe inscrise, Great! Team si Nexus Gaming au fost cele doua care au reusit sa parcurga drumul pana in finala turneului, disputandu-si titlul de campioana nationala.

Potrivit unui comunicat remis 9am, cele doua echipe s-au infruntat, in etapa offline a turneului, in fata a cateva sute de oameni prezenti intr-una din salile Auditorium Pallady si a altor cateva zeci de mii care au urmarit finala live, pe postul de televiziune Utv sau pe platforma online de streaming, Twitch.

Dupa mai bine de doua ore si doua meciuri stranse, Nexus Gaming a devenit castigatoarea trofeului de campioana nationala la League of Legends. Echipa isi adauga astfel in palmares acest titlu, dupa ce a reprezentat anul acesta Romania la campionatul Mondial de Sporturi Electronice din Jakarta, Indonezia, si in seminafinalele GeForce Cup din Varsovia, Polonia.

Primul turneu national de League of Legends a avut toate ingredientele unei mari competitii internationale: pe langa difuzarea live pe un post de televiziune distribuit, la nivel national, de toti marii operatori de servicii de cablu, finala turneului a fost dezbatuta atat de o echipa de comentatori formata din streameri de pe celebra platforma Twitch, dar si de o echipa de analisti, formata din alti jucatori profesionisti de League of Legends.

Premiile primului turneu national de League of Legends au fost de 4000€, jumatate din suma revenind campioanei, 1000€ ocupantei locului doi, restul sumei impartindu-se in doua premii pentru ocupanta locului III, respectiv IV.

„Ne bucuram ca am reusit sa aducem in fata publicului larg primul turneu national League of Legends. Comunitatea creata in jurul jocului este unul dintre cele mai importante aspecte si mandria este cu atat mai mare cu cat si media, si publicul larg isi arata interesul pentru esports ”,
a declarat Ionut Chepeneag, Romanian Community Specialist, Riot Games. „Orice competitie este un punct important in cariera oricarui profesionist din orice domeniu, jucatorii de League of Legends din Romania avand acum un turneu national care sa-i ajute in drumul lor catre a-si face vocea auzita tare si clar pe plan international. Sper ca echipele Nexus Gaming si Great! Team nu se vor opri aici si vor aduce numeroase alte trofee in spiritul competitie acestui turneu.”

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.