Echipele Nexus Gamers Pub (League of Legends) si XPC Gaming (CS:GO), alaturi de jucatorul de Hearthstone Cosmin „Drujbanul” Panfil, sunt campionii nationali care alcatuiesc delegatia Romaniei la CMIeSF din acest an. De altfel, Nexus Gamers Pub si XPC Gaming sunt totodata si castigatorii Diviziei PGL, cel mai mare campionat eSports dedicat exclusiv romanilor.

Daca la CS:GO, XPC Gaming si-a pastrat titlul de campioana, cucerit in primul sezon al Diviziei PGL, invingandu-i pe cei de la Nexus, cu scorul de 2-1, la League of Legends, Nexus Gamers Pub a obtinut victoria impotriva rivalilor de la neXtPlease! Gaming, dupa o victorie la mare lupta incheiata cu scorul de 2-1.

Pe langa titlul de campioni ai Romaniei si participarea la CM IeSF Jakarta 2016, cele doua echipe au primitsi cate un CEC de 4.000 USD fiecare, iar ocupantele locurilor secunde au intrat in posesia a cate 2.000 USD fiecare echipa.

Cosmin „Drujbanul” Panfil, castigatorul calificarilor nationale la Hearthtone pentru CM IeSF Jakarta 2016, si-a asigurat un premiu de 500 USD si un loc in competitia PGL Bucharest Tavern Tales 2016, ce se va desfasura la DreamHack Bucharest, intre 16-18 septembrie, unde premiile totale cumuleaza 25.000 de dolari.

Biletele pentru festivalul DreamHack Bucharest 2016 sunt disponibile pe shop.computergames.ro si in reteaua bilete.ro, se arata in comunicatul remis 9AM.ro.