Gaming 1 Iunie 2016 17:20
ASUS Zenbo a aparut din dorinta directorului ASUS, Jonney Shih, de a oferi un robot inteligent pentru fiecare casa.

Zenbo este un robot prietenos si inteligent, conceput pentru a oferi asistenta, divertisment si companie intregii familii, adresandu-se fiecaruia intr-o era in care calculatoarele sunt omniprezente.

Cu o serie intreaga de capabilitati, incluzand abilitatea de a se misca independent si de a intelege comenzile vocale, Zenbo este un asistent in casa, interactiunea cu el fiind usoara si distractiva. Zenbo este conceput pentru a interactiona cu oricine, avand capacitatea specifica de a ajuta membrii in varsta ai familiei, ingrijindu-se de sanatatea lor, conectandu-i la un stil de viata digital. Fiind un asistent pentru acasa, ASUS Zenbo furnizeaza informatii in mod proactiv, amintind datele importante, precum programarile la doctor, momentul in care trebuie administrat un tratament, exercitiile fizice sau orice altceva ce nu trebuie uitat.

Zenbo monitorizeaza, de asemenea, situatiile de urgenta, cum ar fi caderile accidentale si raspunde imediat, notificand membrii familiei pe telefoanele lor, indiferent unde s-ar afla. Atunci cand primesc un mesaj urgent, acestia pot controla de la distanta robotul si il pot trimite langa persoana in cauza, pentru a inspecta vizual situatia ivita, cu ajutorul camerei incorporate.

Zenbo este un prieten care creeaza o punte intre generatii, facilitand o multime de actiuni in mediul online, cum ar fi efectuarea de apeluri video, utilizarea retelelor sociale, cumparaturi online, vizionarea de filme si emisiuni TV, totul prin utilizarea comenzilor vocale.

Robotul ASUS poate contribui si la educatia celor mici, distrandu-i cu jocuri interactive, povesti amuzante si aplicatii care le pune la incercare gandirea logica si creativitatea. Cu ajutorul difuzoarelor stereo de inalta calitate, Zenbo poate reda cantecele favorite ale copiilor si chiar poate dansa odata cu acestia, creand momente cu adevarat placute. Zenbo este un expert in lectura povestilor, captand atentia copiilor in timpul zilei si ajutandu-i sa adoarma seara.

Citeste si:
5 laptopuri ieftine, dar cu care iti faci treaba
5 laptopuri ieftine, dar cu...

Zenbo include o biblioteca de povestiri si o multime de voci placute, afisand in acelasi timp pe ecran imagini pentru firul narativ sau controland nivelul de lumina din camera. Bagajul de cunostinte detinute de Zenbo este cu adevarat imens, constand in jocuri educative si o enciclopedie interactiva.

Pe langa ajutorul pe care il ofera batranilor si copiilor, Zenbo este cu adevarat util in casa, beneficiind de o multime de functii care usureaza viata familiei. Zenbo poate conecta si controla casele inteligente si dispozitivele electronice obisnuite, incluzand luminile, televizoarele, aparatele de aer conditionat si multe altele. Proprietarii pot utiliza ecranul robotului pentru a vedea vizitatorii care suna la usa si sa deschida printr-o simpla comanda vocala. Acesta poate fi de ajutor si in bucatarie, citind retetele sau functionand ca un cronometru. Gratie camerei video incorporate si abilitatii de a se misca prin casa, Zenbo este un fotograf desavarsit, capturand momentele speciale. Atunci cand proprietarii sunt plecati, robotul functioneaza ca un dispozitiv de supraveghere, accesibil de oriunde printr-o aplicatie intuitiva.

Citeste si:
Dinu Maxer, despre felul în care au reacționat copiii când au aflat...
Dinu Maxer, despre felul în...

Zenbo suporta un numar mare de aplicatii personalizate ce extind si mai mult capabilitatile acestuia si aduc noi functionalitati pentru utilizatori. Programul de dezvoltare pentru noul produs ASUS furnizeaza acces la functiile Zenbo SDK si o biblioteca de informatii necesare pentru cei care doresc sa aduca la viata ideile creative. Mai mult, partenerii pot lucra impreuna cu ASUS pentru a construi un ecosistem robotic ce il va imbunatati pe Zenbo precum si vietile utilizatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.