Un elev în vârstă de nouă ani a fost salvat de la moarte de profesoara lui, care a reacționat imediat atunci când el s-a înecat cu un dop.

Copilul, pe nume Robert, a încercat să deschidă cu dinții o sticlă de apă și s-a înecat cu dopul, în timpul orelor. Speriat, el s-a dus la profesoară, care se afla la catedră, și i-a arătat că are ceva în gât și nu poate să respire.

Metoda Heimlich poate salva mii de vieți, dacă este aplicată la timp

Cu o prezență de spirit extraordinară, femeia, numită ”doamna Jenkings”, nu a stat pe gânduri și a aplicat imediat metoda Heimlich. În câteva secunde, băiatul a scos dopul afară.

Întâmplarea a avut loc în New Jersey și s-a viralizat în acest oraș din SUA.

În SUA, 5000 de oameni mor anual înecați cu diverse obiecte care se opresc în gât, mai amintește ABC News, potrivit ziare.com.


Cum se aplică metoda Heimlich

Persoana care executa manevra se pozitioneaza in spatele persoanei care se sufoca si isi pune bratele in jurul taliei acesteia. Daca persoana care se sufoca sta in picioare, se pozitioneaza unul dintre picioare intre picioarele victimei pentu a o putea sustine daca aceasta isi pierde cunostinta. Se pozitioneaza un pumn cu partea cu degetul mare pe abdomenul persoanei deasupra ombilicului, dar mult sub zona sanilor (sub stern).

Se apuca pumnul cu cealalta mana. Se impinge abdomenul rapid in sus, ceea ce poate determina obiectul sa sara afara. In cazul unui copil se impinge cu putere mai mica. Manevra se poate repeta pana cand obiectul iese sau pana cand persoana isi pierde cunostinta, scrie sfatulmedicului.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.