Lecție de solidaritate sau tactică de animal de pradă?

Unii oameni cred că animalele sunt conduse de instinct și nu pot avea sentimente și emoții. Alții cred, în schimb, că până și animalele sunt capabile să simtă emoții complexe precum tristețe sau empatie. Până la urmă, este plin internetul de clipuri cu animale care par să exprime diferite emoții umane.

Sigur, aceste animale se află în compania oamenilor și le imită comportamentul. Dar, cum pot fi explicate emoțiile în cazul animalelor sălbatice care nu au intrat în contact cu oamenii.

Iată și un exemplu concret. Într-un clip devenit viral, un corb pare să ajute un arici să traverseze strada. Unii susțin că avem parte de o lecție de solidaritate din lumea necuvântătoarelor, în timp ce alte persoane cred că este doar o tactică de animal de pradă. O altă teorie este că pasărea voia doar să se joace, corbii fiind cunoscuți pentru personalitatea lor jucăușă.

Voi ce credeți?


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.