Tyrus Wong, creatorul desenelor "Bambi" pentru productia animata de la Disney, a murit vineri, la varsta de 106 ani, a transmis The Walt Disney Family Museum, citat de CNN.

"Legendarul artist Disney Tyrus Wong a avut darul de a reflecta o emotie deosebita in arta sa printr-o compozitie simpla, gestuala", se arata in comunicat.

Wong a intrat prima data pe usa celor de la Disney ca desenator debutant in 1938, a facut sute de schite cu Mickey Mouse. Dar prima sa reusita a venit o data cu "Bambi", povestea unui pui de caprioara cu coada alba. In timp ce "Bambi" era in preproductie, Wong si-a impus talentul.

A parasit compania Disney pentru a se alatura studiourilor Warner Brothers, in 1941, inainte de lansarea filmului "Bambi", in 1942.

In ciuda faptului ca era bine pregatit ca artist, Wong a preferat sa-si petreaca aproape trei decenii lucrand ca ilustrator de film. "Creatiile sale continua sa inspire si sa influenteze cei mai buni animatori de astazi", spun cei de la The Walt Disney Family Museum.

In 2001, artistul a intrat in galeria "Disney Legend". Arta, viata si mostenirea lui Wong au fost surprinse in 2015, in documentarul independent "Tyrus", transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.