Dorina Rusu, membru al Consiliului National al Audiovizualului, sustine ca aceasta institutie "si-a abandonat" misiunea in campania electorala pentru parlamentare, din lipsa cvorumului.

"Problema grava este, din punctul meu de vedere, ca noi nu am putut sa facem nimic in aceasta campanie, pentru ca nu am avut cvorum, cred ca CNA si-a abandonat, dar nu numai acum, in campania aceasta, in aceasta campanie in mod special, si-a abandonat misiunea pe care o are. (...) Noi, CNA, nu ne-am facut treaba pe care o avem ca institutie. Au fost in campania asta manipulari grosolane, intoxicari pe care noi nici nu le-am pus in discutie", a spus Rusu, in sedinta de marti a CNA.

In opinia sa, CNA a dovedit ca este o institutie "nefunctionala", conform Agerpres.

"Deci, noi venim la sedinte sau nu venim, nu noi, nu vorbesc despre cei care vin, ci despre cei care nu vin, in functie de ce? De preferinte? De chef? Aceasta este obligatie legala. De aceea suntem platiti - sa venim la sedinte si sa rezolvam sesizarile. (...) Nu stiu daca scopul absenteismului in campania aceasta a fost protejarea radiodifuzorilor, dar sigur ca acesta este efectul - protejarea radiodifuzorilor care incalca legea. Asta este parerea pe care o au oamenii despre noi", a mentionat Dorina Rusu.

Potrivit acesteia, lipsa de autoritate este una dintre cauzele absenteismului. "In primul rand, cred ca este lipsa totala de autoritate, pentru ca un presedinte nu are credibilitate, nu are autoritate, este cercetat penal. (...) O alta cauza este legea audiovizualului, care cred ca ar trebui schimbata in bine, probabil ca este perimata si nu mai face fata exigentelor actuale. (...) Cred ca ar trebui sa fie facuta si o schimbare de Regulamentului de Organizare si Functionare, in asa fel incat sa existe o posibilitate de sanctiune sau ceva care sa nu mai poata sa duca la absenteismul acesta", a adaugat Rusu.

La randul sau, Gabriel Tufeanu a declarat ca a venit in fiecare zi la munca. "Am venit si duminica. Chiar trebuie sa ne facem de ras? Eu nu ma simt vizat, ca am venit in fiecare zi", a punctat Tufeanu.

Radu Herjeu a subliniat si el ca nu a lipsit de la sedinte.

Citeste si:
Dezbaterea moțiunii de cenzură nu s-a putut desfășura din lipsa...
Dezbaterea moțiunii de...

"Va propun sa incheiem discutiile pe cod maine, intr-o sedinta extraordinara, incepand cu ora 10,00", a adaugat Herjeu.

Viorel Buda a fost de parere ca este o problema cu Regulamentul de Organizare si Functionare.

"Azi m-am trezit la 4,00. Am luat avionul, la 4,55 se inchide check-in-ul, am venit si saptamana trecuta, nu este cvorum, nu vin cei din Bucuresti, care stau la 15 minute", a mentionat Buda.

El a adaugat ca cvorumul trebuie asigurat de presedintele de sedinta.

Vicepresedintele CNA, Rasvan Popescu, a completat, la randul sau, ca a fost prezent tot timpul la sedinte.

La sedinta de marti participa toti cei 11 membri ai CNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.