Directorul general al postului international de radio si televiziune Deutsche Welle (DW), Peter Limbourg, a condamnat marti Turcia pentru confiscarea inregistrarii unui interviu cu ministrul Tineretului si Sportului de la Ankara.

Limburg a afirmat ca actiunea reprezinta "o incalcare flagranta a libertatii presei", informeaza Reuters.

Reporterul Michel Friedman de la DW ii adresase ministrului Akif Cagatay Kilic intrebari despre tentativa de lovitura de stat din iulie, despre concedierile si arestarile in masa care au urmat si despre situatia presei si a femeilor in Turcia.

Ulterior interviului, Friedman si echipa sa de filmare nu au fost lasati sa paraseasca sediul ministerului decat dupa ce au predat caseta cu inregistrarea.

Seful postului DW a caracterizat deschiderea ministrului de a acorda un interviu, urmata de blocarea difuzarii deoarece nu i-au convenit intrebarile, drept "un act de constrangere" din partea autoritatilor de la Ankara.

Un purtator de cuvant al ministerului, citat de redactia turca a DW, a afirmat ca interviul a fost confiscat deoarece reporterul a pus intrebari neplanificate dinainte, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.